Büyükşehir, “Fıstık Gibi” Sertifikalarının Dağıtımına Devam Ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Haziran itibariyle başlayan yeni normalleşme süreci kapsamında vatandaşların sağlıklı koşullarda hizmet almasını sağlamak amacıyla pandemiye karşı işletmecilere ve personellere verilen COVID-19 Hijyen ve Sunum Eğitimi’ni tamamlayan Elmacıpazar Güllüoğlu, Akınal Gar Restoran ve Cumba Künefe için “Fıstık Gibi” sertifika töreni düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi, pandeminin ardından başlayan kontrollü hayat sürecinde vatandaşın enfeksiyon kapma riskini ortadan kaldırmak ve sosyal hayatını güvenli bir ortamla buluşturmak amacıyla “Sağlıklı Lezzetin Başkenti” sloganından hareketle restoranlar için sürdürdüğü hijyen ve dezenfeksiyon eğitimlerine devam etti. Bu kapsamda Elmacıpazar Güllüoğlu, Akınal Gar Restoran ve Cumba Künefe için “Fıstık Gibi” sertifika töreni organize edildi.

BAŞKAN ŞAHİN: EĞİTİMLERLE BİRLİKTE DENETİMLER ARTACAK 

Sertifika töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tatlı yenilip tatlı konuşulacak bir mekana geldiklerini belirterek, “İçeriye girmeden önce büyük bir şifa ile Koronavirüse karşı her birinin vücudu güçlendirdiği baharatların satıldığı pazara girdik. Ortasında da Güllüoğlu var. İpekyolu’ndayız. Fıstığın ana vatanıyız. Baklavanın Avrupa Birliği standartını almış bir şehriyiz. Yerelden evrensele, gelenekten geleceğe giderken pandemi ile birlikte yeni bir Dünya kuruldu. Biz lezzetin başkentiydik artık pandemi ile birlikte sağlıklı lezzetin başkenti olacağız. Müşteri artık güvenle bu lezzetleri tatmak istiyor. Bu sertifika bunu veriyor. Eğitimlerle birlikte denetimler artacak. Güvenli alanlarımızı oluşturacağız” dedi.

Eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan Akınal Gar Restoran’a giden Başkan Şahin,  “Gaziantep’in en eski en tarihi mekânlarından biri. Biz de büyükşehir olarak bu alanı yeşillendirdik bir taraftan da yürüttüğümüz çalışma ile tarihi doku ile ulaşımı ve lezzeti buluşturacağız. Burada da hijyen kuralları maske ve mesafeye dikkat ediliyor. Bizde eğitim programından geçiriliyor. Lezzetle sağlık, hijyen birleşiyor” diye konuştu.

Son sertifika ziyaretini Cumba künefe’de gerçekleştiren Başkan Şahin, şunları aktardı: Cumba Künefe önemli çünkü burada büyük bir yolculuk ve başarı var. Aslında topraktan gelen büyük bir serüven var. Bereketli hilalin getirdiği büyük bir enerji büyük bir şifa var. Büyük bir inovasyon AR-GE var burada.”

HİJYEN EĞİTİMLERİ İÇİN BAŞKAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR!

Elmacıpazarı Güllüoğlu’nun sahiplerinden Cevdet Güllü ise 1871 yılından bu güne hizmet verdiklerini söyleyerek, “Kardeşim ile birlikte 6’ncı kuşak olarak elimizden geldiğince hizmet veriyoruz. Ülkemizin içinden geçmiş olduğu pandemi sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de sayesinde fıstık gibi işletmeler sürecinde bizlere verdiğiniz desteklerden ve verdiğiniz eğitimler için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

GÜLLÜ: DÜNYADA SES GETİRECEK BİR PROJE!

Elmacıpazarı Güllüoğlu’nun sahiplerinden Murat Güllü de Fıstık Gibi sertifikaları için dünyada ses getirecek bir proje tanımını yaparak, “Şehrimize gastronomi alanında yıllardır yaptığınız, değerlerimizi kıymetlerimizi açığa çıkartan, bizi tüm Dünya’ya tanıtmakta yapmış olduğunuz bütün çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Kendimizi ayrıştırma söz konusu iken pandemide “Fıstık Gibi Sertifika” programında da insanlara güvenle baklava veya diğer değerlerimizi sunmada verdiğiniz emekler ve eğitimlerden dolayı çok teşekkür ederiz. Gastronomide gelişimimiz için çaba sarf ediyorsunuz bizlerde bunları sürdürebilmek için yerel dinamikler ve esnaf olarak elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

AKINAL: AMACIMIZ GAZİANTEP’İ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK

1993 senesinde babasından işletmeyi devraldığını aktaran Akınal Gar Restoran’ın sahibi Bülent Akınal, “Burada amacımız Gaziantep’in iyi şekilde temsil ederek yerli ve yabancı turistlere hizmet etmek. Bize bu sertifikayı tanıdığı için Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum. Eğitimimizi aldık sağ olun” dedi.

DAĞDELEN: SİZİN YANIMIZDA OLMANIZ BİZE GÜÇ VERİYOR

Cumba Künefe’nin sahibi Ali Dağdelen de Başkan Fatma Şahin’in, Gaziantep’e esnafa ve vatandaşa her zaman destek verdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu süreçte ülke kadar Gaziantep’te etkilendi. Bu süreci çok iyi değerlendiriyoruz. Biz Cumba olarak sizlerin de bir katkısı var. Elimizden geleni yapıyoruz. Sizin yanımızda olmanız bize güç veriyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir, “Fıstık Gibi” Sertifikalarının Dağıtımına Devam Ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin