Büyükşehir Kurban Yakalama Timi Bayrama Hazır

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda kaçan büyükbaş hayvanların yakalanması için özel “Kurban Yakalama Timi” oluşturdu. Aralarında veterinerlerinde bulunduğu time havadan drone ile de destek verilecek.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Büyükşehir Belediyesi her sene olduğu gibi bu senede kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için özel “Kurban Yakalama Timi” kurdu. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan tim, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 15 günlük özel bir eğitime girdi. Eğitimde, fiziksel antrenmanın yanı sıra, kement atma eğitimi, uyuşturucu tüfeğinin kullanılması ile ilgili teorik ve pratik konular öğretilerek bayrama hazırlandı. 20 kişiden oluşan yakalama timinde bu sene 5 veteriner görev yapacak, kaçan hayvanların tespiti ve takibi için büyük kolaylık sağlayan drone teknolojisini kullanacak. Kurban etlerinde şüphe duyan vatandaşlar, Hayvanat Bahçesi’nde görevli veterinerlere gelip kontrol ettirebilecek.

 İHBARLAR “ALO 153” HATTI İLE ALINACAK

 Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler ise timin bu senede hizmet vereceğini belirterek şunları söyledi: Toplam 20 kişiden oluşan yakalama timi yaklaşık 15 günden beri fizik eğitimleri ve nasıl yakalanacağı ile hangi bölgeye anestezi tüfeği kullanması gerektiği, hangi yatıştırıcıları kullanacakları, hangi dozda kullanması gerektiğinin eğitimini verdik. ‘Alo 153’ hattına bildirimde bulundukları zaman bizler kaçan danaları yakalamak için bayram boyunca ekiplerimiz hazır bulunarak, kaçan hayvanları yakalayacaklar veya anestezi uygulayarak vatandaşa teslim edecek. Bu senede yakalama timimize drone bulunuyor. Drone teknolojisini kullanarak kaçan danayı takip edebileceğiz.  Aynı zamanda vatandaşlar koyun ve danaları kestiğinde et konusunda tüketim açısından bir şüpheye düştüklerinde veterinerlerimiz Hayvanat Bahçesi’nde hazır bulunarak isteyenlerin etlerini kontrolden geçirecek.

Büyükşehir Kurban Yakalama Timi Bayrama Hazır

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir Kurban Yakalama Timi Bayrama Hazır

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin