Büyükşehir, Yeni Normalleşmede Müzeler Ve Çocuk Kütüphanelerinde Tedbiri Bırakmadı

featured
Büyükşehir, Yeni Normalleşmede Müzeler Ve Çocuk Kütüphanelerinde Tedbiri Bırakmadı Gaziantep, Narkoz Haber
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müze ve çocuk kütüphaneleri, yeni normalleşme sürecinde bulaş riskine karşı tedbirleri elden bırakmadan ziyaretçi kabul ediyor.

Dünyayı ve Türkiye’yi kısa sürede etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını’na karşı verilen ulusal mücadelede yeni döneme girildi. 1 Mart’tan itibaren başlayan yeni normalleşme sürecinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 11 müze ve 3 çocuk kütüphanesinde sosyal mesafeye göre düzen sağlandı, hastalığın bulaşma riskine karşı gerekli bütün hijyen tedbirleri alındı. Müzelerde temas oranını en aza indirmek için temassız ödeme sistemine geçilirken, ziyaretçilere HES Kodu gösterme zorunluluğu getirildi, girişlerde ateş ölçümleri yapılmaya başlandı, hijyen paspasları konuldu, el dezenfektanı sayısı arttırıldı. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilen müzelerde içeride bulunan ziyaretçi sayıları kapasitenin yüzde 50’si olarak belirlendi. Müzeler periyodik aralıklarla dezenfekte edilerek, hastalık riski en aza indirilmesi hedeflendi. Öte yandan çocuk kütüphanelerinde ise ek olarak sterilizasyon cihazıyla kullanım öncesi ve sonrası kitaplar UV-C morötesi ışınlar sayesinde 1 dakika içerisinde mikroplardan arındırılarak, damlacık ve temasla yayılan Koronavirüs’e karşı önlem sağlandı. Kendileri için oluşturulan özel bölümlerde gönüllerince kitap okuyabilme fırsatı bulan çocuklar, temiz bir ortamda eğlenceli vakit geçiriyor, ebeveynler de çocuklarının hijyenik kitaplara ulaşabilmesinin keyfini yaşıyor.

 İLK 15 GÜNDE MÜZELERİ 23 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

 Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panorama ve Müzesi, Ali İhsan Göğüs Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi, Atatürk Anı Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Emine Göğüs Mutfak Müzesi, Fıstık Müzesi, Gaziantep Kalesi, Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Hamam Müzesi, Şehitlik Müzesi’nde yeni normalleşmenin başladığı günden bu yana 23 bin ziyaretçi ağırladı.

Büyükşehir, Yeni Normalleşmede Müzeler Ve Çocuk Kütüphanelerinde Tedbiri Bırakmadı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir, Yeni Normalleşmede Müzeler Ve Çocuk Kütüphanelerinde Tedbiri Bırakmadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin