Büyükşehir Zabıtadan Yoğun Korona Denetimleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri şehir genelinde yeni tip Koronavirüs (COVID-19) Salgını’nın yayılımını önlemek amacıyla yaptığı denetimleri sürdürüyor.

Bu kapsamda ekipler son 45 gün içerisinde bin 418 işyerine denetim yaptı, 718 işyerinde görülen uygunsuzluklar nedeniyle yasal işlem uyguladı.

Dünya’yı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) Salgını’na karşı verilen ulusal mücadele doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile belediye yetkili organlarınca alınan tedbirlerin kararlılıkla uygulanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler son 45 gün içerisinde bin 418 işyerine toplu alanlarda maske takma zorunluluğu ve sosyal mesafe kurallara uyumu başta olmak üzere gıda güvenliği ile kurul kararlarının uygulanmasıyla ilgili kontrollerde bulundu. 718 işyerinde olumsuzluklar nedeniyle yasal işlem yapıldı.

YILMAZ: HASTALIĞI KURALLARA BİRLİKTE UYARAK ATLATACAĞIZ

Büyükşehir Zabıtadan Yoğun Korona Denetimleri

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Zabıta Dairesi Başkanı Dr. Cafer Yılmaz, ekiplerin sürekli bir denetim yürüttüklerini belirterek şunları kaydetti: “Sürdürülebilir halk sağlığı standartlarının yakalanması, hastalık düşüş eğiliminde sağlıklı bir ilerleme kaydedilmesi, bu hastalığın önce şehrimizde, sonra ülkemizde bitirilmesi bizim için artık birincil öncelik durumunda. Bunu yaparken ihbar ve şikâyet gelmesini bekleyen pasif bir denetim anlayışı içerisinde de değiliz.  Bu denetimlerimizin içerikleri genelde toplu bulunulan yerlerde maske takmama, temizlik kurallarına uymama ve karantina kısıtlamasından kaynaklanan sıkıntılara yöneliktir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de görevimizin başındayız. Halkımızdan da istirhamımız Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere yetkili organlarımızca alınan tüm karar ve kurallara riayet etmeleridir. Biz bu illeti hep birlikte sosyal mesafeye uyarak, sağlık kurallarına riayet ederek ve yetkili mercilerimizle alınan tüm karar ve kurallara birlikte uyarak atlatacağız.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir Zabıtadan Yoğun Korona Denetimleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin