BÜYÜKŞEHİR ZABITASI DENETLERKEN EĞİTİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI DENETLERKEN EĞİTİYORBüyükşehir Belediyesi sınırları içinde beldenin düzenini, belde halkının huzurunu ve sağlığını sağlamak ve korumak amacıyla çalışan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, denetimlerde ceza kesmek yerine esnafı ve vatandaşı bilgilendirerek kalıcı çözümler üretiyor.

Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, “Zabıtamız, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde halkın sağlığı başta olmak üzere, çevre ve hava temizliği, imar uygulamalarının denetlenmesi, cadde, sokak, park, meydanlarda belediye nizamlarına ve sağlık şartlarına uygun ticari faaliyetlerin sürdürülmesinin denetlenmesi ve ilgili konularda, yetkili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Zabıta Ekiplerimiz, Belediyemiz sınırları içinde düzenin, halkın sağlık ve huzurunu, yetkili organların bu amaçla alacakları kararların yürütülmesini sağlamak ve korumak, belediye suçlarının işlenmesini önleyici tedbirleri almakla ve işlenen belediye suçlarının takibinden sorumlu bir kolluk kuvvetidir” dedi.

Görev tanımından da anlaşıldığı üzere belediye suçlarının işlenmesinde önleyici tedbirler almaktan sorumlu olduklarını hatırlatan Yalım, “ 2010 yılında ekiplerimiz peşin para cezası, 5326 sayılı yasa gereği ve Belediye Encümenin karar verdiği para cezaları olmak üzere 1.450.699,31 TL’lik ceza uygulamıştır. Bu oran 2011 yılında 1.823.537,00 TL olarak gerçekleşti.

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI DENETLERKEN EĞİTİYOR

Her ne kadar kesilen ceza miktarında bir artış gözükse de, bu işlenen kabahatlere uygulanan para cezası katsayısı ve nüfus artışından kaynaklanmaktadır. Oysa 2010 yılında Yazılı İhtar Tanzim Edilen İş Yeri Sayısı 8226’dan, 2011 yılında 6075’e düştü. Yine 2010 Tebligat ve Dağıtılan Evrak Sayısı 6337 iken bu sayı da 2011’de 1623’e geriledi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak esnafımıza yaptığımız düzenli ziyaretler, kontrollerde ceza kesmek yerine bilgilendirici ve yönlendirici çalışmalarla yapılan hataların oranlarında azalma olduğunu gördük” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI DENETLERKEN EĞİTİYORÖmer Yalım, “Esnafımızın ve vatandaşlarımızın değişen mevzuat, uygulamalar hakkında bilgilendirilmeleri için ziyaretlerin yanı sıra basılı materyalleri de bizzat personellerimiz tarafından dağıtıyoruz. Belediyemizde düzenlediğimiz toplantılarda çevre, hava kalitesinin yükseltilmesi, ulaşım ve diğer hizmetleri sunan kuruluşlarda çalışanlara bilgilendirmeler yaparak hem bu hizmetlerden yararlananların hem de hizmeti verenlerin bilinç düzeyini yükseltmeye çalışıyoruz. Denetlemeler esnasında karşılaştığımız olumsuzlukların düzeltilmesi için vatandaşa gerekli bildirimleri yapıyoruz, daha sonra ki ziyaretimizde bu olumsuzlukların giderildiğini görüyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI DENETLERKEN EĞİTİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin