Büyükşehir’den mobil kanser tarama aracıyla çevre illerde örnek hizmet

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından modern dünyanın en tehlikeli sağlık sorunları arasında yer alan kanser hastalığında erken teşhisi sağlamak amacıyla devreye sokulan mobil kanser tarama aracıyla şehrin birçok noktasında verilen hizmet, Batman’dan sonra Kilis’in kırsal mahallelerine de taşındı.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi, (KETEM) kanser tarama aracı ile kentin kırsal mahallelerinde vatandaşa verdiği hizmet ağını genişleterek çevre şehirlerin köylerine de yardım eli uzattı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Tolay, Kanser tarama araçlarının vatandaşın ayağına giderek önemli bir sağlık hizmeti sunduğunu dile getirerek Gaziantep’in köylerinin yanı sıra Batman ve Kilis gibi şehirlerin köylerinde de hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

TOLAY: DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZA HİZMET VERİYORUZ

Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdiklerinin altını çizen Tolay, “Sosyal devlet ve sosyal belediyecilik birleştiği zaman eğitim ve sağlık olmak üzere iki temel alanda yapacak çok iş ortaya çıkıyor. Bu bağlamda sosyal belediyecilik anlayışı ile bizler gerekeni yapmak için eğitim ve sağlık alanında adımlar atıyoruz” dedi.

Büyükşehir'den mobil kanser tarama aracıyla çevre illerde örnek hizmet

Koruyucu hekim denilen yapının bütün dünyada yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Tolay, “Toplumu bilinçlendirmek, farkındalığı arttırmak, kendi vücut sağlığı, toplum sağılığı açısından bu hastalığın olmaması için neler yapılması gerektiğini konuşmak için her yönden maliyeti çok düşük bir çalışma modeli geliştirerek hizmet vermeye devam ediyoruz. Dünya bu modeldeyken bizim de geride kalmamız mümkün değil. Biz de kendi belediyemizde oluşturduğumuz mobil kanser tarama aracı ile bütçesi dar gelirli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir’den mobil kanser tarama aracıyla çevre illerde örnek hizmet

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin