Çeliktürk, “Güçlü demokrasi için güçlü basın”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İMO Şube Başkanı Çeliktürk mesajında, düşünce ve ifade özgürlüğünün en temel hak ve özgürlükler arasında yer aldığını belirterek, “Özgür, tarafsız, ilkeli ve Basın Meslek İlkelerine uyan basın, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Özgür basın olmadan demokrasinin varlığından bahsetmek mümkün değildir. Bu nedenle de güçlü ve objektif basının varlığı, demokrasimiz için çok önemlidir. Basın ayrıca, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından da çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir” dedi.

Çeliktürk, şöyle devam etti: “Basının özgür ve tarafsız olmadığı, halkın gerçekleri öğrenmesinin önünde engellerin bulunduğu, dolayısıyla da düşünce ve ifade özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmedi toplumlarda yeni fikirlerin ortaya çıkması ve uygulanma şansı bulması mümkün değildir. Bu açıdan güçlü basının varlığı, kalkınmamız ve gelişmemiz için de büyük önem taşımaktadır. Basında her türlü sansürün yaşanmadığı, gazetecilerin görevlerini özgürce yerine getirebildikleri ve gazetecilerin düşüncelerinden dolayı hapse girmedikleri bir Türkiye özlemi ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çeliktürk, “Güçlü demokrasi için güçlü basın”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin