CHP, ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, ARALIKSIZ ÇALIŞIYORCHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve il yönetimi ziyaretlerine aralık vermeden devam ediyor. Türkiye gündemine ilişkin halktan görüş alan CHP yönetimi 2013 Belediye seçimleri öncesi halkın nabzını tutmaya başladı.

Gökdağ, CHP’nin halkın partisi olduğunu Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı’nda yeni bir ivme kazandığını dile getirdi.

S.S.Gaziantep Küçük Sanayi Yapı Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş’i ziyaret eden CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve yönetim kurulu üyeleri, burada esnafın sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini anlattı.

Türkiye’nin hem iç ve hem de dış politikada iyi yönetilmediğini, küçük esnafın çok zor şartlar altında olduğunu, bunun karşılığında da Gaziantep’te özellikle küçük esnafın çok zor şartlar altında üretime ve istihdama katkı sağladığını belirten Gökdağ,” Gaziantep bir sanayi kenti ama sanayinin alt yapısı küçük esnaftır. Ancak görüyoruz ki şu anda Türkiye’de küçük esnafın sırtındaki yük çok ağır. Esnaf mutlaka desteklenmeli, esnafın sırtındaki vergi yükü çok ağır ve bu vergi yükünün hafifletilmesi gerekiyor. Esnafın kendini geliştirmesi ve işlerini büyüterek istihdama daha fazla katkıda bulunması için sıfır faizli uzun vadeli kredilerin verilmesi gerekiyor. Çalışanların sigorta priminin bir kısmının devlet tarafından karşılanması gerekiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun projelerinden birisi esnafa sıfır faizli kredilerin verilmesi” dedi.

GAZİANTEP SANAYİSİ ESNAFA DAYALI

Gaziantep sanayisi ve ekonomisinin esnafa dayalı bir ekonomi olduğunu dile getiren Gökdağ,” Aslında Türkiye’de esnaf ekonominin temel direğidir. Esnaf arasında para sirkülasyonu olmazsa ekonomi iyiye gitmez” şeklinde konuştu. Şu anda Türkiye’de vergi sisteminin de çok garip olduğunu sözlerine ekleyen CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ,” Hükümet şu anda öyle bir vergi sistemi belirlemiş ki, yakaladıklarından daha çok vergi alıyorlar, diğer taraf ülkede trilyonlarca vergi kaçıranlar hakkında yapılan tek bir işlem yok. Yakalamış gariban küçük esnafı ne kadar çok koparırsam kar diyor. Türkiye’de cari açık çok fazla! Bunu nasıl kapatacak, trafik cezalarından, yakaladığı esnaftan daha çok vergi almak gibi işlemlerle kapatmaya çalışıyor” dedi.

İŞÇİ SİGORTALARINDA BÜYÜK SIKINTI YAŞIYORUZ

Gaziantep Küçük Sanayi Yapı Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş, esnafın işçilerini sigortalı yaparken büyük sıkıntı yaşadığını söyleyerek,” KÜSGET Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren bir küçük esnafa sigorta müfettişleri geldiğinde eğer o işyerinde üç işçi çalışıyorsa bunların tamamının işçi olarak sigortalı gösterilemeyeceğini söyleyip işlem yapıyor. Bunu sorduklarında işçilerden birisinin usta, birisinin kalfa ve birisinin de işçi sigortası yapılması gerektiğini belirtiyorlar. Durum böyle olunca sigorta primleri artıyor. Benim yanımda çalışan bir işçi henüz ustalık konumuna gelmemişse ben onu nasıl usta olarak gösterebilirim. Bu konuya kesin bir çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye’nin Suriye konusunda gelişen olaylara erken dahil olduğunu ve bunun sıkıntısını da en fazla Gaziantep’in yaşadığını ifade ederek,” Geçmiş dönemlerde Suriye ile kurulan dostluk Gaziantep esnafına çok olumlu yansımıştı ve bunun da faydalarını görüyordu. Ancak şu anda yaşanan olaylar nedeniyle Suriye ile bütün ipler koptu. Gaziantepli esnaf öyle güzel dostluklar kurmuştu ki, hatta zaman zaman ailelerini alarak bu ülkeye gider çeşitli ziyaretlerde bulunurdu. Bu sayede ticari ilişkiler gelişiyordu. Ama bir anda patlayan olaylar hem Suriye halkını bir kaosun içine attı, hem de Gaziantep’e büyük darbe vurdu. Maalesef Türkiye, bu olaylara çok erken müdahil oldu. Benim şahsi fikrim, biraz daha beklemeliydi, gelişmeleri çok iyi izleyip hareket etmeliydi” dedi.

Güneş, “ Bir dönem ABD ile Suriye ilişkileri gerildiğinde Suriye Lideri Beşşar Esad’ın,” Gerekirse Şam’ın ortasına Türk Bayrağını” dikerim diyerek ABD’ye meydan okumuştu. Şimdi ne değişti ve biz Suriye’ye düşman olduk” diyerek tepkilerini dile getirdi.

CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ, ziyarette Gaziantep Küçük Sanayi Yapı Kooperatif

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP, ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin