CHP Gaziantep İl Başkanlığı, Sivas Katliamı Yıl Dönümü Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu “Sivas katliamı insanlık suçudur ve bu suç tarihimizdeki kara bir lekedir” dedi.

2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli katliamın 27. Yılında hayatını kaybedenleri yaptığı yazılı açıklama ile anan Sucu, 2 Temmuz katliamında şair, yazar, sanatçı, 33 aydının ve 2 otel çalışanının yakılarak yitirmenin acısını 27 yıldır toplum olarak yaşadıklarını ifade etti. Sucu açıklamalarına, şöyle devam etti:

35 kişinin yaşamını yitirdiği bu katliam; çağdaş, demokratik, laik cumhuriyetimize yapılmış bir saldırıdır ve bugün aynı emelde olanlar, 27 yıl öncesinin nefret söylemini bilfiil devam ettirmekte, kinden beslendiklerini, geçmişin acıları üzerinden toplumu kutuplaştırmak istediklerini ise artık saklamamaktadırlar.

Bilinmelidir ki; halkımızın vicdanında Sivas katliamı hiçbir zaman; zaman aşımına uğramayacak, mezhep ve etnik farklılıklar üzerinden siyaset yapanlar, kin ve nefret tohumları ekenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır.

” Vicdansızlığa inat insanlığı savunacağız. Karanlığa inat aydınlığa tutunacağız.”

“Sivas’ta yaşanan bu acıdan toplum olarak çok önemli dersler çıkarmamız gerekiyor. Sivas katliamının yüreklerde bıraktığı acı hala canlılığını koruyor. Sivas katliamı davası sürecinde yaşanan hukuksuzluklar milletimizin adalete inancını sarsmış ve milletimizin vicdanlarını yaralamıştır. Madımak’ta yaşanan olaylar insanlık suçudur. İnsanlık, bu suçu işleyenleri ve örtbas etmeye çalışarak adaleti yok sayanları asla ama asla affetmeyecektir.

Vicdansızlığa inat insanlığı savunacağız. Karanlığa inat aydınlığa tutunacağız. Bizler birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri ile Cumhuriyetimize sahip çıkacak, bu tür katliamların bir daha yaşanmaması için kardeşlik ve barıştan asla vazgeçmeyeceğiz. “Adalet mülkün temelidir.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP Gaziantep İl Başkanlığı, Sivas Katliamı Yıl Dönümü Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin