CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, GGC’ni ziyaret etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Haziran 2018 seçimleri öncesi Gaziantep’e  gelen  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti oldu.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ı ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin kendi ülkelerine dönmeleri gerektiğine vurgu yaparak, “Suriyeli kardeşlerimiz var. Suriye’deki iç çatışmadan kaçan ve ülkemize sığınan Suriyelilere elbette ki kucak açtık. Bir sorunumuz yok onlarla. Ama Suriye’de çatışma dönemi neredeyse bitti. Bu kardeşlerimizin artık kendi ülkelerine dönmeleri lazım. 30 milyar dolar onlar için para harcandı. Helali hoş olsun. Bu ülkenin fakiri, fukarası, zengini herkes, buna bir şeklide katkı verdi” dedi.

TÜRKİYE- İRAN arasında barış iklimi hakim olacaktır


Kılıçdaroğlu, “Biz CHP olarak Ortadoğu’yu barış iklimine dönüştürmek istiyoruz. Kendi seçim bildirgemizde bir teşkilat sözü verdik. Bunu gerçekleştireceğiz. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı. Bu teşkilatın kurucuları arasında 4 ülke olacak. Türkiye, İran, Suriye ve Irak olacak. Dört ülke bir araya geleceğiz, bu teşkilatı kuracağız. Böylece egemen güçlerin Ortadoğu’da bu 4 ülkeden bağımsız olarak bir şey yapması mümkün olmadığı gibi, zaman zaman 4 ülkeyi çatıştıran, barıştıran politikalarından bağımsız olarak bu dört ülke kendileri oturup, kendi sorunlarını çözebilecek. Bu dört ülkenin kendi sorunlarını çözebilme kapasitelerine sahip olduklarına inanıyorum. 4 ülke bir araya geldiğinde de,Suriye’de de Irak’ta da barış olacak, Türkiye ile İran arasında da barış iklimi egemen olacaktır. İnsanlar kendi ülkelerinde, topraklarında huzur içerisinde yaşayacaktır” diye konuştu.

 STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞMA

Gazeteciler Cemiyeti programı sonrası, Gaziantep adaylarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapan Kılıçdaroğlu, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde, iş dünyası temsilcileri, Dernek başkanları ve yöneticileri ve muhtarlar bir araya geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, GGC’ni ziyaret etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin