CHP İl Başkanı Uçar, “Gaziantep Yönetilemiyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İl Başkanı Uçar, “Gaziantep Yönetilemiyor”

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, CHP Yerel Medya buluşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Tuğcan Otel’de CHP Milletvekili Adayları, il ve ilçe teşkilatlarının da katıldığı kahvaltı programında bir araya geldi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Gaziantep’in planlama sorunu olduğunu, pandemi ve deprem sürecinde sınıfta kaldığını belirterek, iki buçuk milyon nüfusu olan Gaziantep’in yönetilemediğini söyledi.

ŞEHRİN SORUNLARINA İLİŞKİN YAZILARIMIZA CEVAP VERİLMİYOR

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar; ana muhalefet il başkanı olarak şehrin sorunları ve durumuna ilişkin yazmış olduğumuz yazılara üç ay ile altı ay arasında cevap verilemiyor. Bunu vali beye biz zat söyledim, tekit yazısı da yazdım. Ne yapmak istediklerini ben anlamış değilim.

GAZİANTEP’TE BEŞ BİN TL ALTINDA KİRA YOK

Gaziantep’te önemli sorunlardan bir tanesi de konut kiralarının ve işyeri kiralarının yüksek olmasıdır. Bu plansızlıktan olmaktadır. Şehrin ihtiyaçlarının ne olduğunu bilmeden, plansız programsız çalışılırsa bu kiraların önünde duramazsınız. İstediğiniz kadar polisiye tedbirler alın, şu anda Gaziantep’te 5 bin TL’nin altında kira bulunmamaktadır.

RANT İÇİN BÜTÜN FIRINLAR DOĞALGAZA GEÇİRİLDİ, DEPREMDE EKMEK BULUNAMADI

Gaziantep’te ki fırınların yüzde doksanı rant için doğalgaza çevrilmiş durumda. Deprem döneminde bunun çok canlı örneğini yaşadık. Bırakın Nurdağı ve İslahiye’yi Gaziantep’in merkezinde bile fırınlar çalışamadı, ekmek bulunamadı. Gaziantep’te ki fırınların yüzde doksanı rant için doğalgaza çevrilmiş durumda. Bir şehrin planlamasında alternatif çözümler olmalıdır.

GAZİANTEP’TE DEPREM TOPLANMA ALANI YOK

Gaziantep’in bir deprem toplanma alanı bile yok. İki buçuk milyonluk nüfusu olan şehirde deprem toplanma alanı yok. Güya şehri iyi yönettiklerini iddia ediyorlar. Gaziantep’i yönetemiyorlar, yönetemiyorlar, yönetemiyorlar.

GAZİANTEP’İN BAŞTA SAĞLIK OLMAK ÜZERE EĞİTİM VE KONUT SORUNU VAR

Pandemi ile başlayan ve depremle devam eden süreçte Gaziantep’in hiçbir şeye hazır olmadığını hep birlikte gördük. Pandemi sürecinde iki tane maske bulabilmek için eczanelerde sıraya girdik. Bırakın hastanelerde tedavi olmayı, doğal ilaçlarla tedavi olabilmek için bilmediğimiz yollara başvurmak zorunda kaldık. Sağlık alanında Gaziantep’in hazır olmadığını gördük. Sağlık alanında yetersizliğimizi gördük. Bu sorunun en önemli kaynağının mülteci sorunu olduğunu gördük. Devletin rakamlarına göre 450 bin, bizim rakamlarımıza göre 650 bin civarında mülteci var. Bu mülteciler şehrimize kabul edilirken hiçbir şekilde sağlık, eğitim, konut sorununun nasıl çözüleceğine ilişkin bir planlama yapılmamıştır. Mülteciler yüzünden normal zamanda bile sağlık alanında hizmet almakta zorlanırken pandemi sürecinde bu üst seviyelere çıktı.
GAZİANTEP’İN GÜVENLİK SORUNU VAR

Gaziantep’te çok ciddi güvenlik sorunu var. Bunu hep birlikte yaşıyoruz. Güvenlik güçlerinin sayısının artırılmasıyla bu sorun çözülmez. Güvenlik sorununu çözmek, şehirde yaşayan insanların sayılarını, niteliğini, özelliklerini bilmekten geçer. Bir de kayırmacılık olmadan cezayı hak edene cezayı vermekten geçer.
14 Mayıs sonrasında Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Yerel Basının ciddi anlamda destekleneceği, farklı teşvikler sağlanmak suretiyle güçlü bir yerel basın oluşturulacağını da söyledi.

CHP İl Başkanı Uçar, "Gaziantep Yönetilemiyor"

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP İl Başkanı Uçar, “Gaziantep Yönetilemiyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin