CHP, TOKİ TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, TOKİ TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR…Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’ın başkanlığı döneminde, “TOKİ olarak dolandırıldık, benim de zaafım var” dediği ‘KC Olayını’ hatırlatan CHP’li ŞEKER;

“TOKİ’NİN ZARARI KARŞILANDI MI ?” diye sordu.

Kamuoyunda “KC Olayı” diye adlandırılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da “dolandırıldık. 55-60 milyon liralık TOKİ’nin zararı, benimde zaafım var” diyerek kabul ettiği TOKİ’deki KC yolsuzluk olayı tekrar Meclis gündeminde.  CHP’li Şeker, Başbakan Erdoğan’a “TOKİ’nin faizi ile birlikte 60 milyon lirayı bulan zararı karşılandı mı ?” diye sordu.

Başbakan Erdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, 21.11.2012 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçe görüşmelerinde Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yaptığı konuşmayı hatırlatarak şunları söyledi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar komisyonda yaptığı konuşmada; ‘KC olayı… Orada biz TOKİ olarak dolandırıldık ama şu anda onları mahkemeye verdik ve orada suçlu olan arkadaşları da ben, kendim, bizzat olur aldım ve mahkeme açtım. Şimdi, idarede bir başkan olur alıyor, kendini de riske ediyor, benim hakkımda da soruşturma açın dedim.

Biz kendimizi de ihbar ettik ama incelediler, baktılar, gerek teftiş kurulları, gerekse savcılık bizi suçlu görmedi ama ben bir zaafımız olduğunu burada itiraf ediyorum. Sonradan, Allah yardım etti bize, oradaki TOKİ’nin zararını garanti altına alacak bir mekanizma geliştirdik ve TOKİ alacağından -55 milyon lira alacağı kesinleşti- 12 milyon lirasını bugüne kadar TOKİ tahsil etti’ açıklamasında bulunmuştur”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP, TOKİ TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin