CHP’li Öztürkmen, hasarlı binaların akıbetini sordu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Öztürkmen, hasarlı binaların akıbetini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, K.Maraş merkezli depremin büyük yıkıma yol açtığı Gaziantep’teki ağır ve orta hasar raporlu binaların akıbetini Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Öztürkmen, depremin üzerinden geçen 5 aylık zamana rağmen yıkım çalışmalarının başlamadığına ve depremzedelerin yaşadığı mağduriyetin bir kat daha arttığına dikkat çekti. Öztürkmen, ekonomik koşullardan dolayı orta hasarlı evlere girmek zorunda kalan binlerce depremzedenin can güvenliğinin tehlikede olduğu uyarısında da bulundu.

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sunan Milletvekili Öztürkmen, “Depremin üzerinden 5 aylık bir süreç geçmesine rağmen ağır ve orta hasarlı binaların yıkımı için bir çalışma başlatılmamasının sebebi nedir. Bunun için öngörülen bir tarih var mıdır” diye sordu.

CHP’li Öztürkmen, soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

1-      Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Gaziantep ilinde ağır ve orta hasar raporu verilen bina sayısı kaçtır? Bunların ilçelere göre dağılımı nasıldır?

 2-      Depremin üzerinden 5 aylık bir süreç geçmesine rağmen ağır ve orta hasarlı binaların yıkımı için bir çalışma başlatılmamasının sebebi nedir? Bunun için öngörülen bir tarih var mıdır?

 3-      Depremden zarar gören evlerini boşaltmak zorunda kalan ve büyük bir mağduriyet yaşayan yurttaşların bir kısmı fahiş kira bedellerine mahkum edilirken, bir kısmı da riskli binalara girmek zorunda bırakılmıştır. Depremzedelerin maddi ve manevi anlamda yaralarını sarmak adına bakanlığınızın bir çalışması olacak mıdır? Var ise nelerdir?

 4-      Depremden zarar gören orta hasarlı ev sahipleri için güçlendirme kredisi verilmesi planlanmakta mıdır?

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Öztürkmen, hasarlı binaların akıbetini sordu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin