CHP’li Sucu’dan Eczacılık Günü Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eczane, geçmişten günümüze kadar insanların sağlıkları için ulaşabildiği en kolay merkezlerden birisidir.

Eczacılığın, insan sağlığını ve dolayısıyla toplum sağlığını merkeze alan bir meslek olduğunun altını çizen CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, AKP iktidarı döneminde başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile ilaç sektörünün yeniden yapılandırılmasının eczacılar için daha çok iş yükü getirdiğini söyledi.

Eczacılık fakültesinden mezun birçok gencin mesleklerini yapamadıklarının altınız çizen İl Başkanı Hayri Sucu; ‘’Plansız bir şekilde bünyesinde eczacı akademisyen dahi bulunmadan açılan Eczacılık Fakülteleri, alt yapı sorunlarıyla birlikte genç işsizlik sorununu da ağırlaştırmıştır. Fakülte sayısının artış göstermesi, eczanelerin sayısının artışını hızlandırmış; fakat eczanelerde üretilen hizmet maliyetlerinin artması sebebiyle, eczacılar önemli maddi kayıplar yaşamışlardır. İlaç politikasında yapılan birçok değişiklik, ilaç şirketlerinin küçülmeye gitmesine ve böylece eczanelerin de iflas etmelerine yol açmıştır. ‘’ dedi.

İl Başkanı Sucu sözlerine şöyle devam etti;

CHP’li Sucu’dan Eczacılık Günü Mesajı

‘’Kamusal bir hizmet olan eczacılık, halkımızın sağlık sorunlarının tedavi edilmesi noktasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Son yıllarda vatandaşlarımız ve eczacılarımız arasında olumlu süregelen ilişkiler, hükümetin çeşitli politikalarıyla büyük zarar görmüştür. Devletin direkt sağlayamadığı muayene ücretlerinin eczacılar vasıtasıyla alınması, eczacılarımızın vatandaşlarımız nezdinde zor durumda kalmalarına sebebiyet vermektedir. Hastalardan alınan katkı paylarının sorumlularının eczacılar olarak gösterilmesi, eczacılarımıza karşı fiziki ve sözlü şiddetin ortaya çıkmasına da yol açmıştır. İktidar partisinin eczacılık mesleğinin öneminden uzak politikalar yürütmesi endişe vericidir. Bu bağlamda, yaşadığımız Covid-19 salgını günlerinde iktidarın maske dağıtımını becerememesinden dolayı eczacılar bir kez daha vatandaşla karşı karşıya getirilmiş, şiddete varan olaylar yaşanmıştır.

ECZACILARIMIZIN HASSAS TERAZİSİ BOZULMASIN.

Koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybeden eczacılarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Her meslekte olduğu gibi yaygın eğitim politikaları ile içinden çıkılamaz bir hal alan eczacılık mesleği sorunlarının, bir an önce çözülmesi dileğiyle, büyük fedakârlık ve özveriyle çalışan tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar Günü’nü kutluyorum.’’

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Sucu’dan Eczacılık Günü Mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin