CHP’li Yalım: “Depremzede çiftçilere acil destek olunmalı”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
CHP’li Yalım: “Depremzede çiftçilere acil destek olunmalı”
Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birçok çiftçinin iş makineleri ve tarım aletlerin enkaz altında kaldığını hasat zamanı yaklaştığı için çiftçiye acilen destek olunması gerektiğini söyledi.
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda söz aldı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara yol açan depremler sonra mağdur olan depremzede vatandaşları unutmadıklarını ve hiçbir zamanda unutturmayacaklarını söyleyen Yalım, “ Deprem bölgesinde çiftçi tarlasına ekim yapılmıştı ancak depremden sonra birçok vatandaşımızın iş makinaları, tarım aletleri, başta traktörler olmak üzere biçerdöverleri köylerdeki evlerin altında kaldı. Önümüzdeki ay ve de mayıstan itibaren bunların hasat zamanı gelmektedir, onun için bölgedeki tarım aletlerinin bir an önce ÖTV’siz, KDV’siz bir şekilde bu çiftçilerimize sağlanması lazım, yoksa bu ekilen ürünler, hububat gerçekleştirilemeyecek” dedi.
14 Mayıs seçimleri sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun depremzedelere verdiği sözü hatırlatan Yalım, ”Depremzedelerin kaybettikleri evleri ücretsiz bir şekilde tüm vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Yalım: “Depremzede çiftçilere acil destek olunmalı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin