CHP’li Yıldırım, basınla buluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“CHP’DE DEĞİŞİM BAŞLAYACAK”

CHP Şehitkamil İlçe Başkan adayı Hurşit Yıldırım, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensupları ile sohbet eden Yıldırım, adaylık süreci ve gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

5 Ocak 2020 tarihinde yapılacak olan CHP Şehitkamil İlçe Kongresi’nde aday olacağını açıklayan Şehitkamil Belediye Meclisi eski üyesi Hurşit Yıldırım ve İlçe yönetim kurulu üyesi adayları Ali Özçelik, Tarık Bakır, Onur Karabay ve Semra Öztürk, basın mensupları ile bir araya geldiler. Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, “5 Ocak 2020 tarihinde Şehitkamil İlçe Kongremiz yapılacak. Adaylık açıklamamızda da belirttiğimiz gibi, ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nde büyük bir değişim olacağını, gençlere, kadınlara, yaşlılara, emekçilere, hemen herkese yer olacağını, bu geminin mürettebat ve kaptanının değişeceğini, mürettebatında kaptanına yardımcı olacağı gibi bu yola çıktık. Genç, özellikle siyasette ben değil, biz mantığını ortaya koyacak kadrolara ihtiyacımız var. Yola çıkarken söyledik, “Söz örgütün, ses örgütün” biz bu hareketin adını, Halk Hareketi olarak belirledik” dedi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldırım, “Biz CHP’de değişimi 5 Ocak 2020’de kadrolarımız ile başlatacağız. Bizim buradaki tek hedefimiz, 24 kişilik yönetim kurulu üyelerimiz olacak. Toplumun her kesimini temsil eden kimseler bulunacak. Bizim kadromuza, yola çıktığımız arkadaşlarımızın yer aldığı ilçe yönetim listemize baktığınız zaman, CHP’de değişimin başladığını göreceksiniz.”

“AK PARTİ’NİN OYLARI GERİLEDİ”

Yerel seçimlerde Ak Parti’nin büyük oy kaybı yaşadığını söyleyen Yıldırım, “Türkiye’de yerel seçimde AK Parti’nin en çok kayıp yaşadığı il, Gaziantep oldu. Yalnızca Büyükşehir Belediyesi’nde değil, ilçelerde de büyük oy kayıpları yaşandı. Bilindiği üzere 2009-2019 yılları arasında Şehitkamil Belediyesi meclis üyeliği görevinde bulundum. Dolayısıyla seçim verileri bende bulunuyor. 2009 yılında Sayın Mustafa Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde yüzde 31,3 oy aldık. Bizim ilçemizde Mehmet Şeker, yüzde 28 oranında oy aldı. MHP ve AK Parti o dönemde ayrı ayır yerel seçimlere giriyordu. En son 2014 Yerel Seçimlerinde. MHP’nin adayı yüzde 12,1 oy aldı. Büyükşehir Belediyesi’nde Fatma Şahin, yüzde 61 oranında oy aldı. 2019 Yerel Seçimlerinde ittifaklarla girilmesine rağmen Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı yüzde 52 oranında oy aldı. 2014 yılında yüzde 61 oranında oy alan AK Parti’nin ve yüzde 12 oy alan MHP’nin oy oranı yüzde 52’ye geriledi. Cumhur İttifakı’nın oy oranında yüzde 22 oranında bir gerileme oldu. AK Parti’nin bu başarısızlığını muhalefet partilerinin kamuoyu ile paylaşması, o partinin il başkanının da bu başarısızlığı deklare etmesi gerekirdi. Onlar başarısızlıklarını deklare edemezler ancak biz CHP olarak Büyükşehir’de ittifakı sağlıklı şekilde sağlayamadık. Adayımız yoktu.”dedi.

“SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIZ”

Olası bir erken seçime hazır olduklarını belirten Yıldırım, “Yaşanan oy kaybından faydalanarak Şehitkamil’deki kongreden sonra görev bize verilmesi halinde olası bir erken seçime kadrolarımızı hazırlayacağız. Şehitkamil ilçemizde bulunan bin 34 tane sandığımızın, İstanbul’daki örgütleri örnek alarak şimdiden seçim çalışmalarını ve sandık görevlilerimizi hazırlayacağız. Bu süreçte gerekli çalışmalar yapacağız. 2024 yılında yapılacak olan Yerel Seçimlerde de “İstanbul Örneğini” Şehitkamil İlçemizde göstereceğiz.” Şeklinde konuştu.

YILDIRIM’DAN YEREL SEÇİM ELEŞTİRİSİ

Yerel Seçimlerde örgüt ile Genel Merkez arasındaki iletişimin sağlıklı olmaması nedeniyle sorunlar yaşandığını belirten Yıldırım, “O dönemde yetki belgeleri il başkanı ve milletvekillerinde idi. Dönemin İl Başkanları ve vekilleri bu süreci yönetti. Yetki belgesi bu isimlerde olduğu için Yerel Seçimlerle ilgili soruların onlara yöneltilmesi gerekiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı, ittifak kapsamında iyi bir şekilde belirlense idi, Büyükşehir ve Şehitkamil Belediye Başkanlıklarını alabileceğimizi düşünüyorum.”

“ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ”

2020 yılı itibariyle ekonomik sıkıntıların daha da artacağını kaydeden Yıldırım, “Mahallelerde geçmiş yıllarda doğal gaz alt yapısı oluşturularak, kullanım yaygınlaştı. Son bir yıl içerisinde doğalgaz ve elektrik kullanım ücretlerine yüzde 50 oranında zam geldi. Faturaların kabarması ile birlikte soba kullanımı büyük oranda arttı. Yılbaşı ile birlikte zamlar art arda gelecek, Ocak-Şubat aylarında vatandaşlar ekonomik krizi iyice hissedecekler. Halen krizin başındayız, ekonomi çok kötü durumda. Bu koşullarda bir erken seçim yapılmasının kaçınılmaz olduğunu değerlendiriyoruz.”

“OY ORANINI YÜZDE 40’LARA YÜKSELTECEĞİZ”

CHP’nin dev bir çınar olduğunu belirten Yıldırım, “Bu çınarda bazı yapraklar dökülecektir. Ağaçların belirli bir dönemde yaprakları yeşermeye başlar. Biz bu yaprakları yeşertmek için göreve talip olduk. Kadrolar geçicidir, önemli olan örgüttür. CHP’nin Şehitkamil’de 6 bin üyesi var, aldığı oy ise 100 bindir. 94 bin kişi partiye gönüllü oy veriyor. Biz bu insanları sahaya süreceğiz. YSK’dan hangi mahallede ne kadar oy aldığımızı öğrenmek, teşkilatlarımızı sahaya sürmek çok kolay. Mahalle ayağı, sokak ayağı, örgüt yapılanmaları, sosyal medya ve iletişim araçlarının daha sağlıklı kullanılması ile kadrolarımızla bu işin altından kalkacağız. CHP’nin Şehitkamil’de yüzde 25 oyu var, bu oy oranını yüzde 40’lara yükseltmeyi hedefliyoruz. Yerel Seçimlerde iyi adaylar tespit edilseydi, bu oy oranları yakalanabilirdi. Genel Merkezle yapılan görüşmelerde örgütün pasifize edilerek, küçük bir gruplarla görüşmelerin yapılması bizleri başarısız kıldı. Gaziantep’te potansiyelimiz var.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Yıldırım, basınla buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin