ÇOCUKLARIMIZ ÜLKENİN GELECEĞİDİR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇOCUKLARIMIZ ÜLKENİN GELECEĞİDİRGaziantep CHP Milletvekili Ali Serindağ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 92. Yıldönümüdür. 23 Nisan 1920 de Türkiye Büyük Millet Meclisi toplanmış ve Egemenliğin kayıtsız ve şartsız ulusa ait olduğu bu şekilde tescil edilmiştir. TBMM Milli Mücadeleyi yürütmüş, top sesleri Ankara’da duyulurken bile çalışmalarını sürdürmüş ve Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasında önemli etken olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder ATATÜRK çocukların ülkenin geleceği açısından çok önemli olduklarını görmüş, bu nedenle 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramını çocuklara armağan etmiştir. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmakta ve bu coşkuya tüm dünya çocukları katılmaktadır.

Çocuklarımıza aklın ve bilimin ışığında çağdaş bir temel eğitim vermek büyük önem arz etmektedir. Onları soran, sorgulayan, bilgiye erişmeyi bilen, teknolojiyi iyi kullanan, dünya çocukları ile rekabet edebilen, fikri hür vicdanı hür irfanı hür gençler olarak yetiştirmek herkesin görevi olmalıdır. Eğitim sistemi bunu sağlayacak şekilde düzenlenmeli ve çocukların ve gençlerin eğitimi için hiçbir özveriden kaçınılmamalıdır. Zira eğitim sorununu çözemeyen ülkeler hiçbir sorunun çözümünde ve kalkınmada başarılı olamazlar.

Ne yazık ki Türkiye’de bugün AKP iktidarında eğitim sistemi yaz-boz tahtasına dönmüş, değişen her Milli Eğitim Bakanı yeni bir sistem arayışına girmiştir. En son hiçbir hazırlık yapılmadan getirilen 4+4+4 sistemi de eğitimi geriye götürecek bir düzenlemedir. İktidar bu yanlıştan en kısa zamanda dönmelidir.

Milli iradenin temsil edildiği TBMM’de bazı milletvekillerimizin tutuklu olması da üzerinde önemle durulması gereken bir konudur.

Ulusumuzun ve tüm çocuklarımızın Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.

ALİ SERİNDAĞ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÇOCUKLARIMIZ ÜLKENİN GELECEĞİDİR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin