CUMHURBAŞKANI ADAYLARI MAL VARLIKLARINI AÇIKLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI MAL VARLIKLARINI AÇIKLADICumhurbaşkanı adayları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu,  HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanlığı seçimi için Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) mal bildiriminde bulundu.

YSK’ya gelen Başbakan Erdoğan’ın avukatları Ali Özkaya ve Burhanettin Sevencan ile serbest muhasebeci ve mali müşavir Ramazan Kocaboy, mal bildirim formunu teslim etti.

İşte Erdoğan’ın  YSK’ya sunulan mal varlığı: Güneysu-Dumankaya Köyü’nde 2 bin metrekare arsa (Maliyeti 10 bin TL), binek otomobil (Maliyeti: 234.080 TL), banka hesaplarında toplam 4 milyon 404 bin 192,13 TL, 200 bin dolar ve 500 bin TL alacak.

Başbakanlık resmi sitesindeki 16 Haziran 2011 tarihli mal beyanına göre ise Erdoğan’ın Güneysu-Dumankaya Köyü’nde 2 bin metrekare arsası, banka hesaplarında toplam 3 milyon 390 bin 384 TL, 25 bin sterlin, 199 bin 867 doları ve 500 bin TL de alacağı bulunuyordu.
İHSANOĞLU’NUN MAL VARLIĞI,

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun iletişim merkezinden yapılan bir açıklamayla mal beyanı duyuruldu. Açıklamada, “Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu YSK’ya yaptığı adaylık belgeleriyle beraber mal beyanını sunmuştur. İhsanoğlu daha önce kamu görevlisi olduğu dönemlerde ve daha sonrasında 2014 başında yöneticisi olduğu dernekten dolayı mal beyanında bulunmuştur” denildi. İhsanoğlu’nun YSK’ya sunulan mal beyanı şöyle:
Kendine veya eşine ait, miras ve satın alma yoluyla İstanbul ’da 9 daire *1 adet 2006 marka Opel Vectra otomobil *Banka hesaplarında 240.427 TL ve 3.596.304 dolar.*İhsanoğlu Yozgat’ta dedesinin konağına ait arsaları ve üzerindeki binaları Bozok Üniversitesi’ne 2011 yılında bağışladığını bildirdi.

DEMİRTAŞ’IN MAL VARLIĞI


HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş da YSK’ya mal beyanında bulundu. Buna göre, Demirtaş’ın mal varlığı şöyle: “Diyarbakır’da 260 bin TL değerinde ev,
Diyarbakır’da 100 bin TL değerinde hukuk bürosu olarak kullandığı büro, Parti çalışmalarında makam aracı olarak kullanılan iki adet Audi marka otomobil, Eşi Başak Demirtaş’ın kullandığı Skoda marka otomobil.” Listede ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Dünyadaki tüm liderler, parti araçlarını kullanırken Selahattin Demirtaş sahibi olduğu iki Audi Otomobili partisine vermiş.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CUMHURBAŞKANI ADAYLARI MAL VARLIKLARINI AÇIKLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin