Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gece gündüz demeden çalışmayı sürdüreceğiz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon Valiliği tarafından organize edilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, bugün 16 yıl öncesine göre her açıdan güçlü, ekonomisi çok daha dinamik bir Türkiye olduğunu vurgulayarak, “Türk ekonomisinin parametreleri 15-20 yıl öncesiyle karşılaştırılmayacak kadar düzgündür, sağlamdır. Ekonomimize kur üzerinden uygulamaya konulan operasyonun da üstesinden geleceğiz. Ülkemize giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Valiliği tarafından organize edilen akşam yemeğinde iş dünyası ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Ramada Otel’de gerçekleştirilen akşam yemeğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Trabzonlu kanaat önderleri ve gönüllü kuruluşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzonlulara kendisine gösterdikleri ilgi ve 24 Haziran seçimlerinde verdikleri destek için teşekkür etti.

“TÜRKİYE’NİN KALKINMASI İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gece gündüz demeden çalışmayı sürdüreceğiz"

Koltukların, makamların ve payelerin amaç değil, millete en güzel şekilde hizmet etmenin bir aracı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Haziran’da şahsıma, AK Parti’ye ve Cumhur İttifakına verilen her oy, bizim için emanettir. 16 yıldır olduğu gibi inşallah bundan sonra da bu emanete sahip çıkacağız. Türkiye’nin kalkınması, devletimizin güçlenmesi, milletimizin huzur ve emniyeti için gece gündüz demeden çalışmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan eskilerin “önce yoldaş, sonra yol” sözüne atıfta bulunarak, “Yolu yürünebilir kılan her şeyden önce sağlam yoldaşlardır, arkadaşlardır. İnsanın sağlam, güvenilir, sırtını dayaya bileceği yol arkadaşları olduğu sürece, hiçbir yol uzun değildir” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZE ÇIKARTILAN HİÇBİR ENGEL AŞILMAZ DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rabbim bize en zor zamanlarımızda duasını, desteğini, dayanışmasını esirgemeyen sizler gibi yol arkadaşları nasip etti. Rabbim bize 15 Temmuz gecesinde FETÖ’cü alçaklara meydanları dar eden, namlular karşısında sinmeyen, korkmayan, tek bir adım dahi geri atmayan yiğit bir milletin evladı olmayı nasip etti. Rabbim bize dünyanın dört bir ucunda Türkiye deyince gözleri dolan, yüz milyonlarca dost ve kardeş nasip etti. Evvel Allah böyle olduğu sürece, önümüze çıkartılan hiçbir engel aşılmaz değildir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin desteği, mazlum ve mağdurların duası arkalarında olduğu müddetçe kendilerini hedeflerine ulaşmaktan kimsenin alıkoyamayacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin en sıkıntılı günlerinde ümitsizliğe düşmediklerini ifade ederek, Mehmet Akif’in “Allah güven, sa’ye sarıl, hikmete ram ol. Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol” mısralarından ilham alarak yola devam ettiklerini belirtti.

“BU MİLLETE KEFEN BİÇENLERİN TAMAMI BÜYÜK BİR HEZİMET YAŞADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin yıllık tarihimizde milletçe pek çok kez Allah’ın müjdesine mazhar olunduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: “Birinci Dünya Harbinde o Avrupa’nın hasta adamı olarak tanımladıkları Osmanlı’yı mezara koymaya gelenler, Çanakkale’de tarihlerinin ne büyük hezimetini yaşadılar. Sevr’i hayata geçirmek için vatanımızı işgal edenler, Tuz Gölü’nde salamura olmaktan paçayı son anda kurtardılar. Dönemin en güçlü devletleri Anadolu insanın tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen yürüttüğü bağımsızlık mücadelesi karşısında arkalarına bakmadan kaçıp gittiler.”

15 Temmuz gecesi tankla, tüfekle, helikopterle, ölüm kusan silahlarla milleti esir almaya çalışanların da, milletin cesareti karşısında zelil bir şekilde teslim olduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son bir asırdır birçok defa bu millete kefen biçenlerin tamamı eninde sonunda büyük bir hezimet yaşadılar” dedi.

Bugün de benzer teşebbüs ve operasyonlara maruz kaldıklarını; birilerinin cüsselerine güvenerek, ülkemizi diz çöktürmeye çalıştıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kur silahı üzerinden ekonomimizi sarsabileceklerini zannediyorlar. Ekonomik yaptırımlarla, bizi sindirebileceklerine inanıyorlar. Her gün bir yenisini ekledikleri küstah açıklamalarla, bize had bildireceklerini düşünüyorlar. Yargılaması devam eden bir şahıs üzerinden hukuk sistemimize müdahale etmeye yelteniyorlar” şeklinde konuştu.

“KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARINI ÜZERİMİZE SALDIRTIYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millî onurumuzu, devletlerarası teamülleri, Dünya Ticaret Örgütü’nün ortaya koyduğu şartnameleri, uluslararası hukuku, diplomatik kuralları tamamen hiçe sayarak on bin kilometre öteden bize emir vermeye teşebbüs ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomik tetikçilerini kullanarak iplerini ellerinde tutukları kredi derecelendirme kuruluşlarını üzerimize saldırtıyorlar. Ülkemiz hakkındaki tutumu belli kimi basın yayın organlarını asparagasla, yalan-yanlış haberlerle besleyerek Türkiye’nin direncini kırabileceklerini düşünüyorlar. Bunlar Türk milletini zerre kadar tanımıyorlar. Şayet tanısalardı bu milletin Allah’tan başka bir gücün önünde eğilmeyeceğini, diz çökmeyeceğini bilirlerdi. Şayet bizi tanısalardı, Türk milletinin karakterinin bağımsızlık olduğunun farkında varırlardı. Bizi birazcık anlasalardı, Türkiye’ye tehdit ve şantaj dilinin sökmeyeceğini idrak ederlerdi. Tarihimizi okusalardı, bizim bağımsızlığımızdan ve millî onurumuzdan asla ödün vermeyeceğimizi görürlerdi.”

“TÜRK MİLLETİNİ TEHDİT ETMEK HİÇBİR DEVLETİN HADDİ DEĞİLDİR”

“Bu millet, mandacılığı 100 yıl önce elinin tersiyle itmiş bir millettir. Bu millet, en zor zamanlarında dahi hürriyetinden taviz vermemiş bir millettir. Bu millet, her karış vatan toprağını şehit kanlarıyla sulayarak bugünlere gelmiş bir millettir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’yi ve Türk Milletini tehdit etmek hiç kimsenin, hiçbir devletin, hiçbir kredi derecelendirme kuruluşunun haddi değildir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında ekonomik kriz beklentisiyle tedirgin edilen vatandaşlara şöyle seslendi: “Buradan bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, milletimiz müsterih olsun, vatandaşlarımız gönüllerini ferah tutsun. Ama özellikle sanayicilerimize sesleniyorum, bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Battık, bittik, işi sağlama alalım gibi yollara lütfen tevessül etmeyin. Eğer böyle bir yola tevessül ederseniz yanlış yaparsanız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazılarının mallarını depolarda istifleyerek satmadıklarına dair haberler aldığını da belirterek, “Ne demek mallarını satmıyorsun? Depolarda istiflemek, ne demek? Satacaksın, satmadın onun da bedelini ödemek durumunda kalırsın. Çünkü ben bunu bir ihanet-i vataniye olarak görüyorum. Bize millî lazım millî. Bizi yerli lazım yerli. Eğer millî değilsen, yerli değilsen bunun bedelini ödersin” şeklinde konuştu.

Bugün 16 yıl öncesine göre her açıdan güçlü, ekonomisi çok daha dinamik bir Türkiye olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk ekonomisinin parametreleri 15-20 yıl öncesiyle karşılaştırılmayacak kadar düzgündür, sağlamdır. Ekonomimize kur üzerinden uygulamaya konulan operasyonun da üstesinden geleceğiz. Allah’ın izni ve milletimizin dirayetiyle, ülkemize giydirilmeye çalışılan bu deli gömleğini hep birlikte yırtıp atacağız” dedi.

“ETRAFIMIZDA BİR TERÖR KORİDORUNUN ÖRÜLMESİNE KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek Suriye’de, gerek Türkiye içerisinde terör örgütlerinin üzerine gidilmeye devam edileceğini belirterek, “Açık söylüyorum; Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehdit edecek, millî birlik ve beraberliğine halel getirecek bir terör koridorunun etrafımızda örülmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Başta Pensilvanya’daki melun olmak üzere 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin faillerinin peşini, nereye kaçarlarsa kaçsınlar, kimin arkasına saklanırsa saklansınlar bırakmayacağız. . Son FETÖ’cü terörist de adalete teslim edilene, son PKK’lı alçak da etkisiz hale getirilene dek bize durmak yok.” şeklinde konuştu.

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/96144/-ekonomimize-kur-uzerinden-uygulanan-operasyonunun-ustesinden-gelecegiz-

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gece gündüz demeden çalışmayı sürdüreceğiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin