Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Soylu’nun istifası kabul etmedi

featured
Süleyman Soylu'dan, Devlet Bahçeli'ye teşekkür
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, koronavirüs salgınını önlemek için 10 Nisan gecesi 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamanın yaklaşık 2 buçuk saat önce yapılması ve marketlerde yaşanan “izdiham” görüntüleri nedeniyle aldığı istifa kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geri döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir” açıklamasıyla istifanın kabul edilmediği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Içişleri Bakanı Suleyman Soylu’nun istifasını kabul etmemesinin ardından Soylu’dan ilk açıklama geldi.

Bakan Soylu, “Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir. Devlet ve milletin emanetinde atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi, sorumluluğumuzu arttırmıştır. Allah mahcup etmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah” ifadelerini kullandı.

Soylu, “Şehit çocuklarının ‘Bizi bir kez daha babasız bırakma’ şeklindeki mesajları beni etkiledi. O mesajlar kalbime dokundu. Milletimizin iyi niyetten şüphesi olmaması beni çok etkiledi. Devlet Bahçeli’nin sorumluluğa çağıran mesajı çok önemliydi”  dedi.

MHP liderinin twitter üzerinden yaptığı çağrı nedeniyle de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Devlet Bahçeli’yi telefonla arayarak teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Soylu'nun istifası kabul etmedi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Soylu’nun istifası kabul etmedi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin