Cumhurbaşkanı, “Etkili ve Tasarruflu Bir Su Yönetimine İhtiyacımız Var”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki bahar aylarından itibaren her şeyi, salgın gerçeği çerçevesinde olabilecek en iyi seviyesine getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çıkış yolunun yatırım, üretim, ihracat, istihdam olduğu inancıyla, ülkemizi yeniden cazibe merkezi yapacak reformların hazırlıkları içindeyiz. Hukuki ve idari reformlarla ülkemizi, yeniden yapılanan küresel siyasi ve ekonomik düzende ilk 10’a sokmayı hedefliyoruz” dedi.

“ETKİLİ VE TASARRUFLU BİR SU YÖNETİMİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “su hayattır” diyerek, Türkiye’nin zengin su kaynaklarına sahip olmadığı için, mevcut imkânlarını en verimli şekilde kullanmasının şart olduğunu söyledi.  Oldukça kurak bir yıl geçirildiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, hep birlikte su tasarrufuna önem vermek gerektiği uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hizmete açtığımız ilk etap yıllık 100 milyon metreküpe yakın suyu aktarma kapasitesine sahiptir. Barajı ve arıtma tesisiyle diğer etap da devreye girdiğinde bu rakam 174 milyon metreküpe çıkacaktır. Doğantepe Barajı ise, 153 milyon metreküp su depolama kapasitesiyle 80 bin dekar alanı sulayacak, bereket kaynağı bir projedir. İnşası 7 yıl süren ve yüksekliği 55,5 metreyi bulan, maliyeti 660 milyon lira olan bu baraj, sulama kanalları tamamlandığında, ülkemize yılda 51 milyon lira katkı ve 28 bin kişiye de ilave istihdam sağlayacaktır.  Hâlen Kayacık Barajı ve sulaması ile 120 bin hektarı sulanan topraklarımıza, Doğanpınar Barajı ve sulamasıyla 80 bin dekar daha ilave ederek, Gaziantep ve Kilis arasındaki bölgeyi ülkemizin en önemli tarım üretim merkezlerinden biri hâline dönüştürüyoruz. İlk etapta, 18 bin hektarlık kısmı, önümüzdeki sulama mevsimine yetiştirecek, kalanları da peyderpey tamamlayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te hâlen devam eden ve 600 bin dekar araziyi sulayacak Çetintepe Barajı’nda yüzde 75 fiziki gerçekleşme sağlandığını, Kayacık ve Kılavuzlu Barajlarının sulama projelerinin etap etap sürdüğünü, Yesemek ve Burç-Çamlık göletlerinin inşatlarının devam ettiğini, Nizip ve Karkamış’ta 35 bin dekar alanı sulayacak, şebekesi de hazır olan Nizip Pompaj Sulaması Derz Dolgu ve Koruma Tedbirleri işinin de ihalesinin yapıldığını bildirdi.

“GAZİANTEP’TE GÜÇLÜ BİR ULAŞIM ALTYAPISINA İHTİYAÇ VAR”

Gaziantep’in bölgedeki sanayinin üçte ikisine sahip, bölge dış ticaretinin de neredeyse tamamını gerçekleştiren bir şehir olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dinamizmin başta ulaşım olmak üzere bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini, şehirde güçlü bir ulaşım altyapısına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sanayi bölgesiyle entegre bir depolama alanının, ağır vasıta trafiğinin şehir üzerindeki yükünü azaltacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlen ön hazırlıkları yürütülen 500 hektarlık bir alanda kurulacak Lojistik Köy Projesi’yle, Gaziantep’e, Mersin ve İskenderun Limanlarıyla irtibatlı bir kuru liman kazandıracağız. Organize Sanayi bağlantı yollarının süratle inşası da, üretim tesislerine hammadde gelişini ve ürün çıkışını kolaylaştıracaktır” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanına yeni ve modern bir terminal binası ve otopark kazandıracaklarını, şehir merkezi ile sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak banliyö hattı projesi Gaziray’ın inşası süren 16 istasyonundan 12’sinin tamamlandığını, hızlı tren hattının Bahçe-Nurdağ kısmında yüzde 25’lik, Nurdağ-Başpınar kısmında ise yüzde 50’lik ilerleme sağladığını kaydetti.

GAZİANTEP’TE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Şehirdeki bölünmüş yol çalışmalarının da sürdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşağı Fırat Havzası’ndaki arabalı feribotların yeterince verimli kullanılamadığı, bu feribotların, turizm hareketi giderek artan bölgedeki barajlarda kullanılmaya elverişli teknelerle takas yoluyla değiştirilmesi teklifinin, hem maliyet hem etkinlik açısından dikkate alınabilir olduğunu söyledi.

Gaziantep’e bin 875 yataklı bir şehir hastanesi inşa edildiğini ve hem bölgenin potansiyeli hem küresel sağlık krizlerinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlar çerçevesinde şehir hastanesinin bir an önce tamamlanmasını sağlayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla şehrimize, dükkânları, camileri, okulları, sağlık ocaklarıyla yaklaşık 20 bin konut kazandırdık. Kuzeyşehir projesiyle de, adeta şehrimiz için yeni bir nefes kaynağı olacak 50 bin konutu daha Gaziantep’e inşa ediyoruz. Konutların inşasında yüzde 10’luk bir seviyeye gelinen bu projede, yol, kanalizasyon, yağmur suyu gibi altyapılar da büyük ölçüde tamamlanmıştır. Hasan Celal Güzel ve Yeşil Vadi Millet Bahçelerini şehrimizin hizmetine sunduk. Eski stadın yerine yapılan millet bahçesinin inşası da sürüyor. Ayrıca, Nizip ve Oğuzeli’nde iki millet bahçesi için daha hazırlık yapıyoruz. Sadece TOKİ’nin şehrimizde hâlen süren yatırımlarının tutarı 1 milyar lirayı aşıyor. Gaziantep’e, 33 bin kişilik kapasitesiyle, ülkemizin en güzel, en modern statlarından birini yaptık. Ayrıca, mahallerimize 31 ayrı salon kazandırarak, gençlerimizin spora erişimini kolaylaştırdık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in potansiyelini geliştirecek her yatırımı, Cumhurbaşkanı olarak bizzat desteklemekte kararlı olduğunu vurgulayarak, açılışı yapılan isale hattı ve barajın şehre ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/123167/-ulkemizi-yeniden-cazibe-merkezi-yapacak-reformlarin-hazirliklari-icindeyiz-

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı, “Etkili ve Tasarruflu Bir Su Yönetimine İhtiyacımız Var”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin