Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Körfez ülkelerine başka ziyaretler de olabilir”

featured
SOCAR Türkiye, yeni bir teknoloji ile mikro yosunlardan jet yakıtı üretecek İhlas Haber Ajansı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Körfez ülkelerine başka ziyaretler de olabilir. Körfezden cidden iyi neticeler çıktı. Altyapısı hazırlanmış, belli bir olgunluğa getirilmiş konular Cumhurbaşkanımızın ziyareti ile birlikte sonuca ulaşmış oldu. Dolayısıyla aynı anlayışla başka ülkelere de ziyaretler olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Beştepe ’de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ’nın ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın Körfez ülkelerine ziyaretinden iyi neticeler çıktığını belirterek, altyapısı hazırlanmış ve belli bir olgunluğa getirilmiş konuların da sonuca ulaştığını ifade etti. Yılmaz, bu sebepten dolayı da aynı anlayışla başka ülkelere de ziyaret olabileceğini dile getirdi.

Yılmaz, “Kuveyt ve Bahreyn gibi ülkeler başta olmak üzere yeni ziyaretler olası mı?” sorusuna ise, “Neden olmasın” sözleriyle cevap verdi.

Doğrudan yatırım anlamına gelecek bazı yatırımların satışı ile ilgili spekülasyonlarla ilgili soru üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz şöyle cevap verdi:

“Burada ağırlıklı olarak doğrudan yatırım zaten proje bazlı. İşte burada enerji ağırlıklı biliyorsunuz. Yenilenebilir enerjiye yatırım yapılacak.”

Ayrıca Yılmaz, “İçerik olarak ne zaman çerçevesi netleşmiş olur?” sorusunu ise, “Bakanlarımızın her biri kendi sektörlerinde projelerin muhataplarıyla çalışacaklar” diye cevapladı.

Bir gazetecinin sosyal medyada yer alan Alsancak limanının satışı iddialarını sorması üzerine Yılmaz, “Bu tür şeylere girmeyi doğru bulmuyorum. Her bakanımız kendi alanıyla ilgili çalışıyor, çok geniş bir yelpaze bu. Sonuçta kazan kazan ilişkisi diyelim. Türkiye ’ye gelip yatırım yapacaklar. Ağırlıklı kısmı FDI dediğimiz doğrudan yatırım” açıklamasında bulundu.

Daha sonra ise Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Değişik aşamada olan konular var. Bir kısmı hemen sonuçlanacak. Bir kısmı zaman istiyor. Mesela ihracat finansmanı diyelim o çok kolay veya deprem tahvili hemen olabilecek şeyler. Bir de bazı projelerde öteden beri müzakere ile olgunlaşmış belli bir seviyeye gelmiş işler daha hızlı devreye girecek. Üzerinde çalışılması gereken hususlarda zaman içinde olgunlaştırılacak ve hayata geçirilecek.”

Körfezden gelen kaynağın nasıl yönlendirileceğini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bu kaynak özellikle ihracatçılarımızı bayağı rahatlatacak. İhracat finansmanı kısmı. En önemli meselelerimizden biri ihracatı, turizmi her türlü döviz kazandırıcı faaliyeti teşvik etmek desteklemek. Bu açıdan çok önemli bir inisiyatif” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Körfez ülkelerine başka ziyaretler de olabilir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin