CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR SANAT ÖDÜLÜ GAZİANTEP’İN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR SANAT ÖDÜLÜ GAZİANTEP’İN2013 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün tarih dalında bu seneki ödülü Tarihi Kentler Birliği’ne layık görüldü. Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, birlik adına ödülü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden alacak.

Başkan Güzelbey’in ödülün detaylarını ve Güney Kore’de düzenlenen 8. İpek Yolu Belediye Başkanları Formu sonrasındaki gelişmeleri paylaştığı toplantıya Gaziantep’te görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Bu sene Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü ikinci kez Gaziantep’in almasının sevindirici bir gelişme olarak değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Ben bu ödülü kendi adıma değil, tüm Gaziantep adına alacağım” dedi.

Geçen seneki ödülü Zeugma Mozaik Müzesi ile Gaziantep’e getirdiklerini anımsatan Güzelbey, bu sene ikinci kez bu ödülü almanın sevincini yaşadıklarını belirtti. 2004 yılında göreve geldiklerinden itibaren tarihi ve kültürel projelere ağırlık verdiklerini ifade eden Güzelbey, bu birikimlerin karşılığını da toplamaya başladıklarını dile getirdi. Güzelbey, bu ödülü Aralık ayının başında Cumhurbaşkanlığı Köşk’ünde Gaziantep adına alacağını ifade etti.

10 yıl öncesine kadar Gaziantep’in tarihi ve kültürel mekânları ile 10 yıl sonraki Gaziantep’i karşılaştırınca ortaya çok farklı bir Gaziantep’in çıktığını ifade eden Güzelbey, Gaziantep’in şimdiki konumu ile ödül getiren bir Gaziantep olduğunu söyledi.

2004 yılında Gaziantep’in merkezindeki Balıklı Parkı’nın içinde binin üzerinde sokak çocuğunun bulunduğunu, bu çocukların kenti ikiye böldüğünü vurgulayan Güzelbey, ABD’li Bilim adamı Prof. Dr. David J. Powell ile birlikte başlattıkları projeyle 650’sini rehabilete ettiklerini ve hayata kazandırdıklarının kaydetti.

Tarihi mekanların restorasyonu ile ilgili diğer belediyelere birçok örnek projeler sunduklarını ve yardım ettiklerini aktaran Güzelbey, en son bir panelde Antalya’da bu projeyi anlattığını ve izleyenler tarafından beğeni ile karşılandığını söyledi.

ÜLKEMİZİ YURT DIŞINDA TANITIYORUZ

Geçen hafta içinde Güney Kore’nin Yeosu kentinde düzenlenen 8. İpek yolu Belediye Başkanları Formu’na katılımını ve burada kendisine verilen Onursal başkanlık ile Gaziantep’in tanıtımını da değerlendiren Güzelbey, buradaki sunumu ile alkış aldığını aktardı.

Forumda, Suriye’de yaşanan dramı ve UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde olan Halep’in bombalandığı fotoğraflardan oluşan bir sunum yaptığını belirtti. Bu fotoğrafların izleyiciler tarafından hayretle karşılandığını ve birçok belediye başkanın fotoğrafların gerçekliğine inanmakta güçlük çektiğini söyledi.

İpek yolu projesini 4 yıl önce hayat geçirdiklerini belirten Güzelbey, geçen sene 7’siniı Gaziantep’te düzenledikleri buluşmada kent adına önemli ilişkiler kurduklarını, bunun neticesini de aldıklarının bildirdi.

İpek yolu üzerinde yer alan ve İpek Yolu’nun önemli kentlerinden birisi olan Halep’te yaşanan dramatik fotoğraflar ile yıkılan Halep’in, 2008 yılında İslam ülkelerinin kültür başkenti seçildiğini bu toplantıda anlattığını açıklayan Güzelbey, “Halep yıkılıyor, yok oluyor ama hepiniz seyrediyorsunuz dedim. Halep’te kısa zamanda 120 bin kişinin öldüğünü söyledim. Birçok belediye başkanları bu fotoğrafların gerçek olup olmadığını sordular, tabi ki gerçekti. Bizim Gaziantep’te Suriyeliler için yaptığımız hizmetleri ve onların çocukları için açtığımız okulu anlattım. Geleceğin kurulacağı Suriyesi’nde geleceğin belediye başkanları ve geleceğin valilerinin buradan olacağını, bu çocukların da Türkiye’nin birer kültür elçisi olacağını biliyoruz. Bu sunumun sonunda İpek yolu Belediye Başkanları Onursal Başkanlığı bana, Genel Sekreterliği görevi ise Büyükşehir Belediyemizin Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim’e verildi. Bu uluslararası bir toplantıda Türkiye’nin ne noktaya geldiğini, bunun yanında Gaziantep’in nasıl bir noktaya geldiğini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Soru–cevap şeklinde tamamlanan toplantıda Başkan Güzelbey, kendisi için yöneltilen siyası soruları da cevapladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR SANAT ÖDÜLÜ GAZİANTEP’İN

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin