CUMHURİYETİN 90. YILINDA MOZAİK SANATÇILARI GAZİANTEP’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CUMHURİYETİN 90. YILINDA MOZAİK SANATÇILARI GAZİANTEP'TEULUSLARARASI 160 MOZAİK SANATÇISI GAZİANTEP’TE BULUŞACAK

Cumhuriyetin 90. Yılında 90 Eserli Uluslararası Mozaik Yarışması ve Sergisi dünyanın en büyük mozaik eserlerine sahip olan Gaziantep’te düzenlenecek. Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı, Mozaik sanatçısı Süha Semerci’nin hazırladığı proje dünya ülkelerinden büyük ilgi gördü.

160 sanatçının müracaat ettiği mozaik yarışması sonuçlandı. Tüm dünyada yankı uyandıran projenin sahibi Süha Semerci  “Cumhuriyetin 90. yılında Mozaik sanatçılarının Gaziantep’te buluşacak olmasının çok sevindirici olduğunu belirterek, “Ben 30 yılı aşkın bir süredir mozaik sanatçısıyım. İstanbul da yaşıyorum. Şuan Gaziantep te bulunmamın sebebi Cumhuriyetin 90. Yılında 90 eserle uluslararası yarışma ve sergisi projesidir. Bu projenin sahibi benim ama projenin ev sahipliğini Gaziantep İl Kültür Müdürlüğü Mehmet Aykanat Beyle beraber projeyi yürütüyoruz . Projenin sonuna geldik.  Jüri değerlendirmeleri yapıldı. 29 Ekim’de dereceye giren sanatçılarımız ödüllerini alacak ve 1 ay boyunca açık kalacak olan mozaik eserlerinin yer aldığı sergi açılacak.

160 SANATÇI KATILDI

CUMHURİYETİN 90. YILINDA MOZAİK SANATÇILARI GAZİANTEP'TE

Mozaik yarışmasına 160 sanatçımız müracaat etti. Biz amacımıza ulaştık. Gaziantep’te böyle bir etkinlik olduğunu uluslararası arenada duyurduk.  Uzak Doğu’dan tutun dünyada ulaşmadığımız yer kalmadı. 22 ülkede yayın hayatına devam eden ünlü bir mozaik dergisinde bize de yer verdiler, röportajımız yayınlandı. Türkiye de dünyanın en büyük mozaik müzesinin olduğunu tüm dünyaya duyurmuş olduk, artık kültür projelerinin Gaziantep te yapılmış olduğunu herkes biliyor. Dünyanın en popüler mozaik yarışmacılarından 14 tanesi de yarışmamızın içerisinde. Öte yandan Cumhuriyet Bayramını da orda olan tüm yerli yabancı insanlar kendi ülkelerinin bayraklarıyla Cumhuriyet Bayramını kutlayacaklar.

CUMHURİYETİN 90. YILINDA MOZAİK SANATÇILARI GAZİANTEP'TECUMHURİYETİN 90. YILINDA MOZAİK SANATÇILARI GAZİANTEP'TECUMHURİYETİN 90. YILINDA MOZAİK SANATÇILARI GAZİANTEP'TE

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

Yarışmada İtalyan sanatçı  Giulio Menossi’ni (20 TL) Türk sanatçı Tülin Kaynak 2’inci (15 bin)  Kanadalı sanatçı Suzanne Spahi 3’üncü olarak 10 bin TL’nin sahibi oldular.

5 adet mansiyon ödülü( 1000 tl ) ve 3 adet özel ödüllerimiz var.  Mansiyon alan yarışmacıların arasında çok amatör yarışmacılarda var bu şekilde amatörle Profesyonelleri birleştirerek onları da mozaik sanatçısı olarak teşvik etmiş olduk.

DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİNE SAHİBİZ

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, dünyanın en büyük mozaik müzesinin Gaziantep’te olduğunu bilmeyenler için ve Gaziantep’in tanıtımı için bu projenin çok önemli olduğuna vurgu yaparak,  “Geçmiş dönemlerde Gaziantep mutfağıyla, baklavasıyla anılırdı. Şimdi ise Müzeler Şehri olma yolunda hızla ilerliyor. 14 tane müzemiz var. 500 metrekarelik müzemizi 2500 metrekareye çıkarmış olduk. Yeni müzemizle böylece arkeoloji literatüründe mozaik alanında Gaziantep dünyanın en büyük mozaik müzesine sahip oldu. 2012 yılında müzemiz 3 tane ödülle taçlandırıldı.  Cumhurbaşkanı kültür ve sanat ödülü! Bu ödüller bizi daha fazla çalışma gayreti içerisine soktu. Böylece Süha Semerci beyle görüşmelerimiz başladı. Gaziantep’i nasıl mozaik te 1. Sıraya taşırız düşüncesiyle bu projeyi oluşturduk. Uluslararası mozaik sanatçılarını Gaziantep’te topladık ve bu etkinliğimiz Türkiye de ilk defa oldu. Özellikle Cumhuriyetimizin 90. Yılına denk gelmesiyle 90 eserle daha da anlam kazanmış oldu. Başbakanlık tanıtma fonundan 100 bin TL’lik destek aldık. Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz, İl Özel İdaresi, Ticaret Odası, Nizip Ticaret Odası ve bazı sanayicilerimiz bize duyarlılık göstererek katkı sağladılar. Gaziantep’e en güzel layık olacak şekilde çalıştık. 28 Ekim de Ödül Törenimiz var. Birçok yayın organı da bize destek oldular, 22 ülkede yayınlanan mozaik dergisinde yer almayı başardık. Böyle bir projede de tanıtımı en güzel şekilde yaptığımızı düşünüyoruz. Uluslararası boyuta taşıdığımızı düşünüyoruz. Gaziantep e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MOZAİK SANATÇILARIMIZI AĞIRLAYACAĞIZ

Cumartesi günü misafirlerimiz geliyor. Gaziantep te ve çeşitli illerimizde ki mozaik ustalarını da davet ettik. Pazar günü Gaziantep gezisi, kazı alanlarının incelenmesi, zamanımız kalırsa Rum Kale ve akşam yemeğimizi de Gaziantep Ticaret Odamız verecek.  Pazartesi günü saat 10’ da Gaziantep Ticaret Odasının toplantı salonunda ödüller verilecek. Gelen misafirlerimiz Gaziantep’te ki incelemelerini, duygu ve düşüncelerini bizimle paylaşacaklar. Sonrasında Cumhuriyet Bayramımızı tüm yerli ve yabancı konuklarımızla kutlayacağız. Saat 16.00 da Zeugma Mozaik Müzemizde eserlerin sergisi olacak. 1 ay süreyle eserler burada kalacak daha sonra yeni açılan alışveriş merkezimiz Primemall  AVM’de sergilenecek tüm Gazianteplileri bu sergiye ve ödül törenine bekliyoruz.

26 Eylül 2013 Gaziantep Üniversitesi Cenani Kültür Merkezi’nde Uluslararası Mozaik Yarışması değerlendirmeleri Süha Semerci, Mehmet Aykanat, Prof. Dr. Devrim Erbil, Yar. Doç. M. Sadık Altınok ve Makedonya’dan katılan Gazanfer Bayram tarafından yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CUMHURİYETİN 90. YILINDA MOZAİK SANATÇILARI GAZİANTEP’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin