ÇYDD, TARGET KÜTÜPHANESİNİ HİZMETE AÇTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇYDD, TARGET KÜTÜPHANESİNİ HİZMETE AÇTIÇağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gaziantep’in Şirinevler Mahallesi’nde bulunan Bahattin Teymur İlköğretim Okulu’nda TARGET Kütüphanesini öğrencilerin hizmetine açtı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği TARGET Kütüphanesi, Gaziantep Vali Yrd. Mevlüt Kurban, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Mehmet Yağcı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yrd. Ezc. Nihal Kızıl, ÇYDD Gaziantep Şube Bşk. Ayşe Nur Ertürküner, Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu, Okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda velinin katılımı ile açıldı.

Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı; günümüz şartlarında okuma alışkanlığının öneminin bir kat daha arttığına vurgu yaparak, Bahattin Teymur İlköğretim Okulu gibi 1476 öğrencisiyle eğitim ve öğretime devam eden ve akademik başarıları olan böyle bir okula 7 binin üzerinde bir kitapla açılan kütüphanede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

ÇYDD, TARGET KÜTÜPHANESİNİ HİZMETE AÇTIŞehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın; Eğitimle ilgili bir tören olması nedeniyle kendisi için çok önemli olduğunu, eğitim denilince her şeyin durması gerektiğini söyledi. Aydın; “Eğitim hayatın kendisidir. Hayatta bütün standartları en üste çıkarmanın tek yolu eğitimdir. Bu nedenle eğitimle ilgili yapılacak her türlü tören ve organizasyonu destekliyor ve kim katkı yapıyorsa onları yürekten kutluyorum. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin Şehitkâmil ilçemizde böyle bir faaliyette bulunmalarından dolayı kendilerine ve kitapları hediye edenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

1192 KÜTÜPHANE YAPTIK VE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcı Nihal Kızıl Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin çağdaş insanla çağdaş topluma ulaşmayı hedeflediğini dile getirdi. Kızıl;” Çağdaş bir insan olmak için önce eğitimli bir insan olmak gerekir. Dolayısıyla dernek olarak çok yoğun bir şekilde eğitim projeleri yürütüyoruz. Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu ‘kitap okuma oranı’nda Malezya, Libya ve Ermenistan gibi ülkelerin bulunduğu 173 ülke arasında 86. sırada bulunan ülkemizde, Çağdaş Yaşamı ÇYDD, TARGET KÜTÜPHANESİNİ HİZMETE AÇTIDestekleme Derneği (ÇYDD) Gaziantep Şubesi tarafından başlatılan kütüphane projesi ilk etapta iki okulda hayata geçecek. Bir çiçek açsın, fikirler yeşersin diye kitaplık ve kütüphaneler yaptırma projemiz devam ediyor. Bu proje kapsamında ülkemizde 1192 yere kitaplık ve kütüphane yaptırdık. Bunlardan 20 tanesi tam donanımlı kütüphane ve çok şanslısınız ki bunlardan bir tanesi de sizin okulunuzda açılacak. Bizlere birçok yerden kitap istekleri geliyor, çocuklar, öğretmenler, yazarlar, hatta hapishanedeki mahkûmlar. Biz hepsine yetmekte maalesef zorlanıyoruz ancak uzmanlarımız tarafından özenle seçilen kitaplar sırasıyla ihtiyacı olan yerlere dağıtılıyor. Sizler bu kitapları okuyarak tarihinizi öğreneceksiniz, 23 Nisanın neden bayram olduğunu ve buna vesile olanları öğreneceksiniz, başka ülkeleri öğrenecek masallar diyarına gideceksiniz. Yeter ki okuyun, bilinçlenin, sorgulayın, geleceğimizin aydınlık Cumhuriyetimizin bilinçli yurttaşları olun. Ben Gaziantep’te bu işe vesile olan Gaziantep ÇYDD başkanı ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇYDD, TARGET KÜTÜPHANESİNİ HİZMETE AÇTIGaziantep Vali Yardımcı Mevlüt Kurban, düzenlenen törenin törenlerin en anlamlısı ve güzeli olduğunu söyledi. Günümüzde siz çocukların teknoloji ile tanışmaları gayet doğal ancak günün bütün saatini o aletlerin başında geçirmeniz ve kitap dünyasından uzak kalmanız bana göre yapılan hataların en büyüğüdür. Bugün ÇYDD bizlere bunu hatırlattı. Yatırımların en büyüğü insana yapılan yatırımdır, artık çocuklarımıza servetler, fabrikalar bırakmanın çok fazla bir anlamı yok. Eğer çocuklarınızı nitelikle ve toplumun aradığı insanlar haline getirebiliyorsanız işte o zaman en büyük yatırımı yapmış olursunuz. Ayrıca ÇYDD tarafından Bahattin Teymur İlköğretim Okulunun seçilmesi ise deyim yerinde ise “taşın gediğine koyulması” olmuştur. Bu kitaplar buraya süs olarak konmuyor bu nedenle okuduğunuz kitap sayısı bakımından birbiriniz ile yarışmalısınız ve belki de gelecekte siz Şehitkâmil Kaymakamı olarak burada en çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendireceksiniz, bundan hiç şüphem yoktur. Çocuklarımız sanal ortamda sosyal hayattan kopmaktadır. Sosyal hayatın gerekliliği açısından açılan bu kütüphanede çocuklarımız arkadaşları ile paylaşımda bulunarak, bedenen ve zihnen daha sağlıklı faydalanacağına inanıyorum Ben bu anlamda ÇYDD yöneticilerine, alt yapısını hazırlayan Milli Eğitimin değerli yöneticilerine ve bağışta bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bahattin Teymur İlköğretim okul Müdürü Kemal İslamoğlu bu kütüphaneyi bizlere kazandıran ÇYDD’ye ve tüm üyelerine, bağışta bulunan ve emek harcayan herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum diyerek, Kütüphaneye kazandırılan her kitabın, sandalyenin, masanın, tüm eşyaların sıfır olduğunu birçok okulda böyle bir kütüphane bulunmadığını ve çok şanslı olduklarını belirtti. İslamoğlu, kütüphaneden aynı zamanda velilerinde faydalanabileceği, kütüphanenin okul süresince açık olduğunun da altını çizdi.

Açılış törenine katılan çok sayıda veli ve öğrenci düzenlenen halk oyunları gösterisini izleyerek neşeli dakikalar yaşadı.

NARKOZ HABER GAZETESİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÇYDD, TARGET KÜTÜPHANESİNİ HİZMETE AÇTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin