DAÜ Hukuk Fakültesi’nden Büyük Başarı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DAÜ Hukuk Fakültesi’nden Büyük BaşarıDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi, bu yıl on ikincisi düzenlenen ELSA (The European Law Students’ Association) Avrupa Genç Hukukçular Derneği Ord. Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Kurgusal Duruşma Yarışması’nın yazılı aşamasını geçerek finalde yarışmaya hak kazandı.

Yarışmaya katılan birçok güçlü rakibini geride bırakarak finale kalan ilk sekiz üniversitenin arasına giren DAÜ Hukuk Fakültesi büyük bir başarı kazanmış oldu. 28 – 29 Nisan tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan finalde,  DAÜ Hukuk Fakültesi ile birlikte Atatürk Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi,

İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi de yarışacak.

Uluslararası alanda pek çok örneği bulunan bir Moot Court yarışması olan ELSA Ord. Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Kurgusal Duruşma Yarışması’nda hukuk öğrencileri bir davayı (olayı) gerçek hayattaki gibi görüşürler. Öğrenciler bu davaya bağlı olarak savcı, avukat, nadiren de yargıç rolünü oynarlar. Yarışan tüm öğrenciler, dosyaları hazırlarken (örneğin iddianameyi) ve duruşma esnasında pozitif hukuka bağlı kalmak zorundadırlar.

DAÜ Hukuk Fakültesi’nden Büyük Başarı

Bu çerçevede, yarışmaya katılan DAÜ Hukuk Fakültesi ekibi dört öğrenci ve bir takım çalıştırıcısından oluşuyor.  Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı Serengil tarafından yarışmaya hazırlanan ekip, Samet Eskiocak, İbrahim Çiçekseven, Kübra Harmancı ve Hazar Leman Yakut adlı öğrencilerden oluşuyor. Yarışma ekibi adına açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı Serengil, ilk defa katıldıkları bu yarışmada finale kalmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Yarışmaya hazırlanmaları sırasında, DAÜ Rektörlüğü ve Fakülte Dekanlığı’ndan  büyük destek gördüklerine değinen Serengil, Fakülte bünyesinde kurulması düşünülen kurgusal duruşma salonuyla da bu tür çalışmaları gelenekselleştirmeyi ve KKTC’deki Hukuk Fakülteleri arasında da benzer yarışmalar organize etmeyi planladıklarını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DAÜ Hukuk Fakültesi’nden Büyük Başarı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin