DAÜ MEZUNUNA TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN ÖDÜL

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DAÜ MEZUNUNA TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN ÖDÜLDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2010 yılı mezunu Ahmet Can Şit Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2011 yılı Haber Ekonomi Dalında Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülüne layık görüldü. Şit, eğitimi boyunca yaz tatillerinde Doğan Yayın Holding bünyesindeki farklı dergi ve gazetelerde staj yaptığını belirterek ekonomi sektörünü içinden öğrenmek için Sütaş şirketinin Kurumsal İletişim Bölümü’nde proje bazlı çalışmalara katıldığını ve mezun olduktan sonra da meslek hayatına Radikal Gazetesi’nde başladığını belirtti. Radikal Ekonomi Servisi’ndeki görevi süresince bilişim sektörü ağırıklı olmak üzere muhabir olarak görev aldığını aktaran Şit, şu anda Teknoloji ve yeni ekonomi sitesi www.webrazzi.com’da yazar olarak çalıştığını aktardı.

DAÜ’de almış olduğu eğitim ile özellikle gazetecilik disiplini açısından diğer meslektaşları arasında farklılaştığını ifade eden Şit, DAÜ İletişim Fakültesi’ndeki ders içerikleri ve birçok öğretim görevlisinin öğrencilerin ufuklarını açtığını sözlerine ekledi.  Şit,  Türkiye’de sadece birkaç üniversitede olan derslerin DAÜ’de olmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek bunun çok da önemli bir ayrıcalık olduğunu belirtti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2011 yılı Haber Ekonomi Dalında Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülünü aldığını belirten Şit, ödül alan haberinin 26 Ağustos 2011 tarihinde yayımlanan “Herkesin Telefon Bilgileri İnternetten Satılıyor” haber başlığı altında olduğunu belirtti. Aldığı ödülün Türkiye’deki en değerli gazetecilik ödüllerinden biri olduğunu aktaran Şit, meslek kariyerimin henüz başındayken böyle değerli bir ödüle layık görülmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Şit, ödülü almanın üzerinden çok zaman geçmemesine rağmen birkaç gazeteden teklif geldiğini aktararak aldığı ödülün kariyeri üzerindeki etkilerini ileride daha net bir şekilde göreceğini vurguladı.

Elde etmiş olduğu başarıda DAÜ’nün ve almış olduğu eğitimin çok büyük bir rolü olduğunu belirten Şit, DAÜ İletişim Fakültesi’ndeki ders içeriklerinin mesleki ve eğitim kariyerini tartışılmaz derecede olumlu etkilediğini vurguladı. DAÜ’de verilen İngilizce eğitim ve sunduğu imkânlarla Türkiye’deki birçok okuldan farklılaştığını dile getirdi. Şit, yeni mezun olacak öğrencilere bir an önce iş hayatına atılmaları tavsiyesinde bulunarak mezun oldukları bölümde öğrendiklerini iş hayatlarına aktararak, başarıyı yakalayabileceklerini düşündüğünü belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DAÜ MEZUNUNA TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN ÖDÜL

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin