DENETİMLER DEVAM EDİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DENETİMLER DEVAM EDİYORGaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan Bayramı’na ilişkin tedbirlerini sürdürüyor.

Kentin en işlek caddelerinde bayrama yönelik gıda ürünleri satan esnafa bir dizi denetimler gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, standartlara uygun olmayan ürünlerin satışına izin vermiyor.

Vatandaşların sağlığını tehdit edebilecek ürünlere karşı denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, Karagöz Caddesi başta olmak üzere Gaziler, Mütercim Asım, Elmacı Pazarı, Suburcu, İstasyon, Hürriyet gibi birçok semt ve caddelerde faaliyet gösteren işyerlerinde incelemelerde bulundu. Vatandaşın sağlığının ön planda tutulduğu incelemelerde hijyen ve kalite şartı aranıyor.

Halkın sağlığını tehdit edebilecek her türlü unsuru göz önüne alarak merdiven altı olarak tabir edilen kalitesiz ürünlere karşı mücadele veren zabıta ekipleri, denetimler sırasında göz açtırmadı. Özellikle bayram şekerlerini ve kolonyaları titizlikle denetleyen ekipler, terazileri de kontrol etmeyi ihmal etmedi. Vatandaşların huzurlu bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla izinsiz ürün satan seyyar satıcılara yönelik de çalışma yapan ekipler, çarşı ortasına park edilmiş ve yoldan geçenleri rahatsız eden motosikletlere de cezai işlem uyguladılar.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, zabıta sorumluluk alanında bulunan tüm cadde ve bulvarlarda öncelikle rahat bir alışveriş imkanı sağlamak için gerekli düzenlemelerin yapılarak ekip sayısının artırıldığını belirtti.

Vatandaşların huzurlu bir ortamda alış verişlerini yapabilmeleri için denetimlerin titizlikle sürdüğünü vurgulayan Güzelbey, geçmiş Ramazan aylarında olduğu gibi bu Ramazan’da da vatandaşların huzur dolu bir Ramazan Bayramı geçirmesi için tüm ekiplerimiz 24 saat aktif olarak çalıştığını söyledi. Gerek hijyen gerekse temizlik gibi tüm konularda hassas davrandıklarını aktaran Güzelbey, “Yasal mevzuatların uygun gördüğü hükümler çerçevesinde arkadaşlarımız bilinçli olarak esnafımıza ve vatandaşlarımıza bunları beyan ediyor. Özellikle de gıda üreten işyerleri ve işletmeler hakkında biraz daha sıkı denetim formatına girmiş bulunmaktayız. İftara doğru yoğun bir gıda talebi artıyor. Vatandaşların sağlıklı bir şekilde beslenmesi ve bayramda standartlara uygun olmayan ürünler almaması için zabıta ekiplerimiz çalışmalarını arttırdı.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin