DENKTAŞ ÖLÜMÜNÜN 1. YILINDA ANILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DENKTAŞ ÖLÜMÜNÜN 1. YILINDA ANILDIDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın birinci ölüm yıldönümü anısına  Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda “Denktaş DAÜ’de” konulu fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirdi.

Temel misyonu Kıbrıs Türk Toplumu’nun tarihsel bağlamda vermiş olduğu varoluş mücadelesi ile hayatı boyunca Kıbrıs Türk Toplumu’na hizmet eden Rauf Raif Denktaş’ın yaptığı çalışmaları incelemek ve bunları evrensel boyuta tüm yalınlığı ile taşımak olan DAÜ Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Türk Tarihi Araştırma Merkezi organizasyonu ve gazeteci İsmet Ezel ile Kurucu Cumhurbaşkanı’nın uzun yıllar fotoğrafçılığını yapan Erdal Gökhan’ın arşivinden oluşturulan sergide Denktaş’ın DAÜ ziyaretleri ve etkinliklerde çekilen fotoğrafları yer aldı.

Etkinlikte Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 2009-2010 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni’nde gençlere yönelik yaptığı konuşmanın videosu ve ardından Rauf Raif Denktaş’ın çekilen fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi de gerçekleştirildi. Söz konusu serginin açılışını Rauf Raif Denktaş’ın oğlu Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, eski Meclis Başkanı ve Başbakanlardan Hakkı Atun ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Öztoprak törende yaptığı konuşmada, hayatını ülkesine adayan ve ideallerinden asla vazgeçmeyen Denktaş’ın DAÜ’nün özellikle ilk kuruluş yıllarında büyük katkı koyduğunu belirterek Kıbrıs adası denildiğinde davanın sarsılmaz bekçisi, avukatı, vatan aşığı ve Anavatan sevdalısı Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın akla geldiğini kaydetti. Kurucu Cumhurbaşkanı’nın kısa bir törenle anlatılmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Öztoprak, Denktaş’ın bize bıraktığı değerlerin yozlaştırılmadan geleceğe aktarılması için burada olduklarını sözlerine ekledi.

DP Genel Başkanı ve Rauf Raif Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş da Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ı birinci ölüm yıldönümünde büyük bir özlem ve eksikliğini daha da çok hissederek andıklarını dile getirdi. Denktaş, ”’Burası bağımsız bir cumhuriyettir’ sözün  sonsuza dek yaşatılacak… Rahat uyu” sözleri ile devam ederek Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölümünden bir yıl kadar önce DAÜ’nin girişimiyle kendi rızasıyla imzaladığı protokolün yakın zamanda hayata geçirilerek kişisel arşivinin Kıbrıs Türk tarihinin araştırılması amacıyla kullanıma açılacağını belirtti. Serdar Denktaş, arşivin Kıbrıs Türk tarihini araştırmak isteyen akademisyenlere açık olacağını da sözlerinde ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DENKTAŞ ÖLÜMÜNÜN 1. YILINDA ANILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin