Deprem bölgesinde çilek üretimine destek

featured
Deprem bölgesinde çilek üretimine destek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deprem bölgesinde çilek üretimine destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi depremden etkilenen İslahiye’nin yayla köylerinde uygun arsa sahibi çiftçilere çilek üretimi desteği verecek.

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen İslahiye ilçesinde bulunan Cevizlidere, Tandır, Yağızlar, Kayabaşı, Hasanlök ve Eseneler Köyü’ne Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve teknik ekip ziyarette bulundu.

Köylülerle sohbet eden protokol, istek ve taleplerini dinledi. Başkan Fatma Şahin ziyarette Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı, İslahiye Kaymakamlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde başlatılacak yeni proje olan çilek üretimi desteği hakkında bilgi verildi.

Deprem bölgesinde çilek üretimine destek

Üretilen çilekleri Büyükşehir belediyesi kooperatifleri satın alacak

Proje çerçevesinde bölgede bulunan yayla köylerinde üretime uygun arazisi ve suyu olan çiftçiye bin metrekare alanda ekebileceği çilek fidesi ve gübre ihtiyaçlarını karşılanacak. Çiftçilerin ürettiği çilekler Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kooperatifler tarafından satın alınacak.

Depremin yaralarının sarılması ve üreticiye zor gününde destek olmayı hedefleyen çalışmada şartları uygun olan çiftçiler muhtarlıklara kayıtlarını yaptırabilecek.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Deprem bölgesinde çilek üretimine destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin