DERSHANELERE BAYRAM MÜJDESİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anayasa Mahkemesi dershanelerin kapatılmasına ilişkin kararı iptal etti.
AYM’nin kararıyla 1 Eylül 2015 itibarıyla kapanması öngörülen dershaneler eğitim hizmeti vermeye devam edecek. AYM’nin bu kararını binlerce dershane sahibi ve öğretmenler sevinçle karşılandı.
Bayram öncesi AYM’nin verdiği karar Dershanelere bayram hediyesi niteliğinde…
Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kararın iptali için Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa mahkemesine başvurmuştu. CHP’nin kanunun iptal edilmesi yönündeki başvurusunu karara bağlamak üzere toplanan anayasa mahkemesi, karar duruşması öncesi geçen çarşamba günü dershane temsilcilerini dinlemişti.
Yüksek mahkemenin yasayla ilgili kararını bugün verdi ve dershanelerin kapatılmasıyla ilgili düzenlenen yasa iptal edildi.
Bağımsız dershaneler çoktan yeni sürece adapte olmuşken, Cemaat’in önemli para kaynaklarından dershanelerin kapatılmasıyla paralel yapıya vurulacak son darbe de engellendi düşüncesine hakim bazı çevreler verilen bu kararı doğru bulmadıklarını ifade ediyor.

AYM üyeleri oy çokluğuyla yasanın iptaline karar verdi. Kararda, temel hak ve özgürlüklerin ancak Anayasa’nın ruhuna ve özüne uygun bir şekilde sınırlanabileceği ifade edildi. Serbest teşebbüs hürriyeti ve eğitim-öğretim hakkının yasayla engellenemeyeceği kaydedildi. Üyelerin özellikle mezun öğrencilerin üniversiteye hazırlık sınavında eğitim hakkının elinden alınması, temel liseye dönüşümün başarısız olması gibi konuları tartıştıkları öğrenildi.

“EĞİTİME DEVAM”

Yasa, dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmesini, ortaöğretime veya yükseköğretime giriş sınavlarına veya bu sınavlar kapsamındaki derslere hazırlık niteliğinde kurs açılmasını yasaklıyordu. Yasa hükmünün iptal edilmesiyle dershanelerin faaliyetini yasaklayan bir düzenleme bulunmadığından dershaneler eğitime devam edebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DERSHANELERE BAYRAM MÜJDESİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin