DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Gaziantep’te!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Gaziantep 1’inci Olağan İl Kongresi Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımı ile Teymur Otel’de gerçekleştirildi.

Kongreye Genel Başkan Ali Babacan’ın yanı sıra DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları, Kurucular kurulu üyeleri, CHP, HDP, BBP, GELECEK Partisi, Millet Partisi, SAADET Partisi ve Yeniden Refah Partisi il örgütleri ile sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kongre salonuna girişi alkışlar ve sloganlarla karşılanan Genel Başkan Ali Babacan hukuk devleti, insan hakları ve özgürlüklere vurgu yaptı.

Ali Babacan Gaziantep’te Partisi’nin il Kongresinde yaptığı konuşmada İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek İzmir, çevre iller ve Yunanistan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Gaziantep'te!

Babacan “Bugün, devletin nasıl kötü yönetildiğini konuşmanın günü değil” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“Çok yanlış ve problem var ama böylesine acılı bir günde, hükümetin yanlışlarını, devletin nasıl kötü yönetildiğini konuşmanın günü değil. Bugün acıyı paylaşma günü. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Göçük altında kalanlar için kurtarma ekipleri yoğun bir şekilde çalışıyor. Ben buradan tüm arama ve kurtarma ekiplerine teşekkür ediyor, kendilerine Allah’tan kolaylıklar diliyorum” dedi.

Deva Partisi heyetinin İzmir’de olduğuna değinen Babacan, “Şu an partimizden bir heyet de İzmir’de. Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanımız Sayın Mustafa Yeneroğlu, Kurumsal İletişim Başkanımız Sayın Sanem Oktar, Sosyal Politikalar Başkanımız Sayın Elif Esen ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyemiz Sayın İbrahim Dönertaş’tan oluşan bir heyet, dün akşamdan bu yana İzmir’de temaslarda bulunuyorlar, mahalle mahalle geziyorlar. Hasarları olduğu binalarda incelemeler yapıp, sürekli bize gelişmeleri ve gördüklerini raporluyorlar. Umarım en kısa zamanda, hep beraber yaralarımızı sararız ve depremden etkilenen halkımızın zararlarına, dertlerine derman oluruz. Başta İzmir ve çevre illerde etkilenen vatandaşlarımız olmak üzere hepimizin başı sağ olsun, hepimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Gaziantep’e özel bir önem veren Babacan, Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden olan Gaziler diyarında olmaktan mutlu olduğu söyledi. Babacan, “Gaziantep sanayisinin yapısal sorunlarını çözmek en önemli öncelliğimiz olacaktır.” Dedi.

Gaziantepli üreticileri ileri teknolojik ürünlerine, katma değeri yüksek üretim alanlarına yönlendireceklerini ifade eden Babacan “Gaziantepli yatırımcılarımız tüm ülkemize örnek olacak bir başarı ortaya koyuyorlar. Biz Antepli sanayicilerimize daha öngörülebilir, daha istikrarlı, bir iş ve yatırım ortamı hazırlayacağız.” Diyerek Gaziantep için özel çalışmalarının olacağı müjdesini verdi.

“Gaziantep, Türkiye’nin gözbebeği. Gaziantep’teki sanayi atılımı gerçek bir başarı hikayesi” diyen Babacan hava kirliliği, ranta kurban edilen yeşil alanlar, artan nüfus karşısında yetersiz kalan altyapı hizmeti, doktor ve hastane sayısının Gaziantep’in önünde duran önemli sorunlar olduğunu belirtti.

Türkiye ihracatında ilk beşi zorlayan Gaziantep’in sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında gerilerde kaldığını ifade eden Babacan “Gaziantep’i sadece ekonomik olarak değil sosyol ve kültürel alanda da kalkındırmak için hazırız.” dedi.

Gaziantep’te 400 bine yakın Suriyeli mültecinin yaşadığını bildiğini belirten Babacan ”Göçle ilgili sorunların insani boyutunu hassasiyetle değerlendireceğiz. Çeşitli göç dalgalarının yarattığı insani ve toplumsal sorunları çözmek için uluslararası planda hakkaniyetli sorumluluk paylaşımını esas alacağız” diye konuştu.

Babacan, kadınlarla, gençlerle, çiftçilerle, emeklilerle, öğretmenlerle, işçilerle, esnafla eşitlik için adalet için yol çıktıklarını belirterek “Çözüm haritamız belli. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacak hep beraber Türkiye’nin yaralarını saracağız.” dedi.

“Dış ilişkilerde akılcı ve barışçı politikalarla halkımızın menfaatlerini önceleyeceğiz” diyen Babacan “Dar bir ideolojik bakışa ve şahsileştirilmiş yaklaşımlara son vereceğiz. Bölgemizde ve dünyada sözümüzün gücünün artıracağız “ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya ise büyük bir heyecan ve coşku ile kongrelerine başladıklarını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Gaziantep'te!

Gaziantep için bilgili, birikimli ve çalışkan bir teşkilat yapısı kurduklarını belirten Kaya, “Teşkilatımız Gaziantep için çalışmaya, üretmeye hazır. Tüm arkadaşlarımız heyecanla umutla bugünü bekledi. Çünkü bugün Gaziantep’e deva olmaya başladığımız Gaziantep için sahaya çıktığımız gün. El ele gönül gönüle Gaziantep için çalışmaya hazırız” dedi.

Diğer yandan Gaziantep 1”nci Olağan İl Kongresi’nde mevcut Başkan Başkan Ertuğrul Kaya tek liste yeniden başkan seçildi. Seçim sonucunda Gaziantep İl Yönetim Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu.

Asil Liste: Figen Akan, Mehmet Budak, Ali Karakan, Sabri Sayan, Burhan İnal, Damla Gültekin Atsan, Mehmet Erdoğan, Mehmet Kemal Akaltun, Sabri Yağız, Elif Kurt, Filiz Kahraman, Adil Tabanıyastıoğlu, Ahmet Aslan, Mehmet Hakan Törer, Bülent Kendirci, Selçuk Öztürkmen, Abdurahman Emre, İsmail Bülent Yılmaz, Şaban Demir, Fatma Esin Özgül, Ali Arpacıoğlu, Gamze Acıoğlu, Kemal Şirin, Semih Göçer, Turgay Kaplan, Figen Durukan, Mehmet Ercan Gözaçan, Mehmet Ferdi Kördeve, Özlem Yazman, Ahmet Kılıç, Şeref Durmaz, Serhat Aslan, İbrahim Halil Çam,Suat Havcarcı, Asu Esin Güner, Burak Akpke, Muharrem Geçgil, Meltem Tebir, Erkin Eren, Ramazan Topçu

Yedek Liste: Engin Kızıltaş, Bekir Kökmen, Yusuf Dumrul, Filiz Sert, Sakıp Akdemir, Bekir Tamer, Cihangir Taşdemir, İnci Üstünboyar, Cengiz Avcı, Erkan Gezgiç, Mustafa Erhan Aslan, Neslihan Ünlü, Muzaffer Alıcı, Mehmet Söylemez, Erdal Karaca,Emin Arı, Sait Asnuk, Settar Yükseltan, Ayfer Yılmaz, Mehmet Emin Yılmaz, Eren Çavuşoğlu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Gaziantep'te!

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Gaziantep’te!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin