Diş Hekimi Lütfü Demir adaylığını açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te İlçe Kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisinde ( CHP ) İl Başkanlığına adaylığını ilk açıklayan mevcut başkan Diş Hekimi Lütfü Demir oldu.

Katılımın yoğunluğu nedeniyle Demir açıklamayı parti balkonundan katılımcılara seslenerek gerçekleştirdi. 11 Aylık çalışmalarının yanı sıra ileriye dönük projeleri hakkında da bilgi veren Demir tüm partilileri birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya davet ederek, CHP’sini Gaziantep’te tekrar birinci parti yapmak konusunda çağrıda bulundu. Yeni dönemde seçilmesi halinde temiz bir sayfa açtığını belirten Demir küskünlüklerin sona ermesini, parti için harcanan enerjinin saha çalışmalarında gösterilmesini istedi. İlçe Başkanlarının, Belediye Meclis Üyelerinin de destek verdiği basın toplantıda İl Başkanı Demir konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü.

“Emperyalizme karşı başkaldıran, ulusal direnişi yöneten, stratejik bir devrimi gerçekleştiren, sonrasında çağdaş bir model oluşturan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu şanlı cumhuriyet halk partisi; her zaman olduğu gibi bugün de Türkiye’yi yönetmeye talip olmuş kararlı, azimli ve iktidar yolunda yürüyen en büyük ve en eski partidir. Ülkemizin dört bir yandan kuşatılmaya çalışıldığı, cumhuriyetimizin temel ilkelerine ve değerlerine yoğun saldırıların olduğu günümüz Türkiye’sinde, önemli bir tarihsel süreçten geçtiğimizin farkındayız.

Gaziantep İl Örgütü’nü, geçmişte yaptıklarımızla, ilke ve ideolojimizle, siyasette yer alış biçimlerimizle, yaptığımız muhalefetle önemli bir örgüt konumuna getirdiğimize inanıyoruz.

Diş Hekimi Lütfü Demir adaylığını açıkladı

Bundan sonraki süreçte de hedefimiz parti politikalarımızın amacı doğrultusunda toplum içindeki yerimizin ve yükümlülüğümüzün farkında olarak en iyisini yapmaktır. Bunu tek başımıza değil; ilçe başkanlarımızla, il ve ilçe örgütlerimizle kadın ve gençlik kollarımızla, partili üyelerimizle ve halkımızla bütünleşerek yapacağız.

Gaziantep yerelinde tek amacımız yaşanan sorunları kamuoyu ile paylaşmayı ve çözüm noktasında örgüt olarak etkin rol almayı bir görev olarak görüyoruz. Gaziantep hak etmediği bir şekilde yönetiliyor. İktidar tarafından toz pembe gösterilen şehrimizin çözülmesi gereken bir çok sorunu var. Biz bu sorunlar karşısında hiçbir zaman duyarsız kalmadık hiçbir zamanda duyarsız kalmayacağız.

Gaziantep’imizin sosyal medyada, yazılı ve görsel basında gündeme taşıdığımız sorunları ;

· Suriyeli sığınmacılar sorunu,

· %20’re varan işsizlik sorunu,

· Eğitim sorunu,

· Çocuk istismarları, kadın cinayetleri, aile içi şiddet sorunu

· Sağlık sorunu

· Uyuşturucu ve madde bağımlılığı sorunu

· Hava kirliliği

· Sof dağında bulunan taş ocaklarının çevreye verdiği zararları yerinde gözlemleyerek gündeme getirdik.

· İmar sorunu

· Millet bahçesi ve Sanko Holding için yapılan imar tadilatı

· Grup başkanlığı yaptığım büyükşehir belediye meclis üyelerimizle ve oluşturduğumuz yerel yönetimleri izleme komisyonumuzla birlikte koordineli olarak bir çok sorunu gündeme getirdik yargıya taşıdık. Şehrimizin dile getirdiğimiz başlıca sorunlarını çözmek için bizler cumhuriyet halk partisine düşen sorunluğumuzun sonuna kadar farkındayız.

Bu bilinçle İstanbul örgütlenmesini de örnek alarak oluşturacağımız çeşitli komisyonlar aracılığı ile gönüllü partililerimizi ve partimize sempati duyan halkımızı da çalışmalara katarak Gaziantep’te CHP’yi iktidara taşıyacağız.

Şehrimizdeki STK’larla, oda ve derneklerle bu güne dek kurduğumuz diyalog ve yaptığımız ortak çalışmaları daha da ilerleterek şehir ile ilgili tüm önemli kararlarda daha güçlü bir şekilde ortak tavır koyacağız.

Değerli arkadaşlar bundan sonra Gaziantep’te partimiz için yeni bir beyaz sayfa açıyoruz. Geçmişe bir sünger çekiyoruz. Parti içi mücadelede harcadığımız enerjiyi tamamen partimizin Gaziantep’te iktidara gelmesi için yapacağımız çalışmalarda kullanacağız. Hiç kimseye bir kırgınlığımız, dargınlığımız yok. Partimiz için emek veren tüm arkadaşlarımız kardeşimizdir, yoldaşımızdır. İl başkanlığı seçimini bir bayrak yarışı olarak görüyor, cumhuriyet halk partisinin şanlı bayrağını tüm belediyelere ve en az 8 milletvekili alarak zirveye taşımak tek amacımızdır.

Gün, hep birlikte yeniden bir iktidar yürüyüşü başlatma günüdür.

Ben şimdi bu kürsüden geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları, daha da önemlisi küçük hesapları bir kenara koyarak tümünüzü birlikte davranmaya çağırıyorum.

Her gün daha da yoksullaşan, açlığa, yokluğa, işsizliğe mahkum edilen halkımızın refah ve mutluluğu,

Çocuklarımızın aydınlık geleceği,

Barış içinde yaşanası bir dünya özlemi,

Çağdaş, sosyal bir hukuk devleti gibi yönetilen, özgür, demokratik bir Türkiye umuduyla

Sevgili dostlar sizleri CHP de birlik olmaya, CHP’yi iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ama onurlu bir mücadeleye çağırıyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Diş Hekimi Lütfü Demir adaylığını açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin