DİYANET, CAMİDE SPOR EĞİTİMİNE BAŞLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİYANET, CAMİDE SPOR EĞİTİMİNE BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan “Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz” projesi Gaziantep’te uygulanmaya başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Diyanet işleri Başkanlığının ortaklaşa düzenlendiği “Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz” projesi 81 ilde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri ve Müftülükler aracılığı ile gerçekleştirilmeye başlandı. Badminton, Güreş, Masa Tenisi, Taekwondo, Judo, Basketbol, Wushu, Karate spor dallarında her ilin spor dalları imkânları değerlendirilerek yaz kurslarında o dallara ilişkin kurslar açılırken,  Basketbol ve Güreş spor dallarında sadece erkekler, diğer spor dallarında erkekler ve bayanlar katılabiliyor.

DİYANET, CAMİDE SPOR EĞİTİMİNE BAŞLADIGaziantep Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Yahya Şahan, amaçlarının gençlerin din eğitimi alırken spor ile de enerjilerini doğru yerlere harcamalarını sağlayarak, gençlere spor ahlakı konusunda eğitim vermek olduğunu söyledi. Şahan; “ Gençleri yaz aylarında kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla yapılan bu protokol çok önemli bir adımdır. Gençlerimiz din eğitimi alırken aynı zamanda hayatta sporun ne kadar önemli olduğu, güven, fedakârlık, azim, gayret, sorumluluk, dost ve arkadaş edinme ile arkadaşlık duygularını güçlendiren kavramları öğreniyorlar. Gençlerimiz bu sayede spor kulüplerine yönlendirilerek onların hayatları boyunca daha profesyonel spor yapmalarına imkân tanınıyor. Bu kurs sadece camilerde değil, yapılan protokol kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen yerler ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tesislerinde yapılıyor. Camilerin boş alanlarında ve uygun yerlerinde yapılan sporların asla ibadet edilen yerle alakası yok. Yapılan sportif faaliyetler kapsamında gençlere mutlaka lisans çıkarılmaktadır. Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından verilen malzemeler gençlerimize dağıtılmaktadır. Kur’an Kurslarımızda uygun alanların oluşturulması için Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu uygulama önümüzdeki dönemlerde çok daha farklı olacaktır. Sonuç itibariyle çocuklarımız yaz tatili boyunca dini bilgiler öğrenirken aynı zamanda spor kültürünü de öğrenmiş olacaklardır” dedi.

Yaz aylarında Kuran Kursuna giden çocuklar diyanetin yürüttüğü “ Yaz Kurslarında Spor Yapıyoruz” projesinden oldukça memnun! Aileler, böyle bir projenin çocuklar üzerinde etkisinin çok olumlu olduğunu ve spor yaparak çocuklarının daha sağlıklı ve bilinçli hale geldiklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DİYANET, CAMİDE SPOR EĞİTİMİNE BAŞLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin