Diyarbakır ’da KETEM ’e hibe edilen mobil mamografi aracı 17 ilçede hizmet verecek

featured
Diyarbakır ’da KETEM ’e hibe edilen mobil mamografi aracı 17 ilçede hizmet verecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır ’da KETEM Kayapınar Şubesi ’ne teslim edilen mobil mamografi aracı, 17 ilçede hizmet verecek.

Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Kayapınar Şubesi düzenlenen törenle açıldı. Programda Büyükşehir Belediyesince alınan ve 17 ilçede hizmet verecek olan mobil mamografi aracının teslimatı da yapıldı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, törende yaptığı konuşmada, kentte her sektörde başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet desteğiyle önemli çalışmaların gerçekleştiğini söyledi. Tarım, ekonomi, sosyal, ticari, eğitim, kültür ve sağlık başta olmak üzere kentte çok ciddi yatırımları hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Su, KETEM Kayapınar Şubesi ’ni ve mobil mamografi aracını vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti.

“Vatandaşlarımızın sağlığı için tedbirler alıyoruz”

Hayattaki en önemli şeyin sağlık olduğuna dikkati çeken Vali Su, “Vatandaşlarımızın sağlığı, sağlıklı yaşamı için tedbirler alıyoruz. Bununla ilgili mobil aracı Büyükşehir Belediyemizce aldık, Sağlık Müdürlüğümüze teslim ediyoruz. Köylerde, kırsalda, diğer alanlarda vatandaşlarımızın kanserle ilgili teşhislerinde kullanma imkânımız olacak. Bu merkezimiz de buraya yakın yerlerde yaşayan vatandaşlarımızın kanserle ilgili teşhislerinde yardımcı olacak” dedi.

“Erken teşhis kanseri önler”


“Erken teşhis kanseri önler, kanserden korkma, geç kalmaktan kork” diyen Vali Su, “Vatandaşlarımızı bilinçlendirme, eğitim çalışmalarını da gerçekleştireceğiz. Temennimiz hiçbir vatandaşımızın hasta olmaması, ama hasta olduğu zaman da işte bu tür ünitelerimiz, eğitim yerlerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edecek” diye konuştu.

Vali Su, kentte sağlık alanındaki çalışmalarla ilgili bilgi vererek, şunları kaydetti:

“Bin yataklı şehir hastanemizin yatırımı devam ediyor. Yaklaşık 4 milyar lira değerinde. Bunun yanında Çermik ’te 50 yataklı devlet hastanemiz bitmek üzere, Eğitim ve Araştırma Hastanemize ek bina yapıyoruz. Ergani ’de 20 ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezini tamamladık, hizmete açacağız. Dicle ’de 60, Hani ’de 35 yataklı devlet hastanelerinin ihaleleri yapılacak. Lice ve Eğil ’de yataklı hastane, Kulp ’ta ek bina, Bismil ’de ise 20 ünitelik ağız diş sağlığı merkezi yapıyoruz. Sağlığa yönelik ilimizde ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

Vali Su, konuşmasının ardından KETEM Kayapınar Şubesi ’nin açılışını gerçekleştirerek, merkezi ve mobil mamografi aracını inceledi. Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır ’da KETEM ’e hibe edilen mobil mamografi aracı 17 ilçede hizmet verecek

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Diyarbakır ’da KETEM ’e hibe edilen mobil mamografi aracı 17 ilçede hizmet verecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin