Doç. Dr. Martı tarafından GAÜN’de konferans verildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Doç. Dr. Huriye Martı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Sünnet Perspektifinden Kadının Konumu ve Onuru” konferansı GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Doç. Dr. Huriye Martı, İslam dini hakkında konuşan herkesin fikirlerini, iddialarını, ideolojilerini ya da zihin dünyalarını insanlara aktarmak için kullandıkları en temel alanlardan birisinin kadın alanı olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Huriye Martı, kadın konusunun toplumda en çok tartışılan meselelerden biri olduğunu ifade ederek, “Bu alan istenilerek ya da istenmeyerek mütemadiyen konuşuluyor ve kullanılıyor. Dolayısıyla bizim bu alanda ‘biz söyleyeceğimizi söyledik’ demek ve alandan çekilmek gibi bir şansımız yok. Bu konuda sağlıklı bir bakış açısını hem genç nesillere hem topluma hem de sınırlarımız içindeki ve dışındaki Müslüman ya da gayri müslim insanlara mutlaka aktarmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimizin kadınla ilgili söylemlerinin, kadına dair insanlığa uyarılarının kadına yeni bir değer atfeden uyarılar olmadığına dikkat çeken Doç. Dr. Martı, “Aksine kadının insan olarak kıymetli olduğunu unutan insanlara ‘hatırlayın kadın erkek ile aynı şekilde Allah’ın yeryüzündeki sorumlu varlığıdır ve kıymetlidir’ şeklindeki Efendimizin uyarılarıdır. Peygamber Efendimiz, kadına bugüne kadar hiç atfedilmemiş, çok özel, çok değerli bir konum atfetmiş değildir. Sadece toplum içerisinde kadının hak ettiği insan olmakla zaten doğuştan beraberinde getirdiği değeri toplumdan görebilmesini sağlamaya çalışmıştır” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Doç. Dr. Martı tarafından GAÜN’de konferans verildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin