Doç. Dr. TAT: ‘’Gaziantep’te Antep Fıstığı Alerjisi Giderek Artmakta.’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doç. Dr. TAT: ‘’Gaziantep’te Antep Fıstığı Alerjisi Giderek Artmakta.’’

Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Songül Tat besin alerjisinin genellikle çocukluk döneminde başladığını ancak erişkinlik döneminde de artan sıklıkla görüldüğünü belirtti. Besin alerjisi her yaştan, ırktan ve sosyoekonomik düzeyden insanı etkileyebildiğine vurgu yapan Doç. Dr. Tat, besin alerjisinin bu nedenle tüm dünyada bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini ifade etti.

       Medical Point Gaziantep Hastanesi Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Songül Tat, Erişkin dönemde alerjik reaksiyona neden olan gıdaların sıklıkla, yer fıstığı, fıstık, kaju, ceviz, balık, kabuklu deniz ürünleri, şeftali ve süt olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

‘’Gaziantep’te özellikle de bu bölgede antep fıstığı alerjisini de artan sıklıkla görmekteyiz. Ancak her türlü besin, besin alerjisine sebep olabilmektedir. Eğer bir kişide belirli bir besini tükettikten sonra kaşıntı, kabarıklık, nefes darlığı, ishal, tansiyon düşüklüğü hatta bayılma gibi bir şikayet varsa, mutlaka alerji hekimi tarafından değerlendirilmek üzere başvurmalarını önermekteyiz. Bir kişi bir seferde çok sayıda besini birlikte tükettiği için besin alerjisinin tanısının konması zor olabilmekte, ancak Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde hem deri testleri, hem de kan testlerini yaparak, suçlu olan besini kolaylıkla bulabilmekteyiz. Eğer suçlu olan besin bulunup, diyetten çıkarılmazsa, sonraki dönemlerde suçlu besinin tüketilmesi ile çok ciddi, hayatı tehdit eden reaksiyonlara neden olabilmektedir.  Bu nedenle belirtiğimiz şikayetleri olan hastalara, besin alerjisi açısından değerlendirilmek üzere hastanemize başvurmalarını önermekteyiz.’’dedi.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

Doç. Dr. TAT: ‘’Gaziantep’te Antep Fıstığı Alerjisi Giderek Artmakta.’’

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Doç. Dr. TAT: ‘’Gaziantep’te Antep Fıstığı Alerjisi Giderek Artmakta.’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin