DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HEYETİ GAZİANTEP’TE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HEYETİ GAZİANTEP’TEDoğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, Rektör Yrd. Prof. Dr. Halil Nadiri, Adana ve Şanlıurfa Bölge Temsilcileri ve beraberinde heyet ile birlikte Gaziantep’te çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i makamında ziyaret eden heyet Gaziantep’in kendileri için çok önemli olduğunu ve çok sayıda Gaziantepli öğrenciye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey heyetin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Abdullah Öztoprak; Türkiye Cumhuriyeti ve biz ayrılmaz bir bütünüz ve üniversitemizin bütçesi tamamen Türkiye Cumhuriyetinin bize ayrılan bütçesinden karşılanıyor. Çeşitli burs imkanlarımız var. Azerbaycan’dan çok sayıda kız öğrencimiz var ve diğer ülkelerden de ama Türkiye’den gelen kız öğrenci sayımız az. 3000 yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Üniversitemiz Türkiye’nin ve Kıbrıs’ın uluslararası tanıtımına büyük ölçüde katkısı olduğuna inanıyoruz.
Bizim 1980’lerden beri Gaziantep’ten sürekli öğrencimiz olmuştur. İsmet Ersoy’da 90 yılında üniversitemizden mezun oldu ve ikili ilişkimiz hala devam ediyor. Antep her zaman bizim öğrenci kaynağımız olmuştur. 2 tane yeni özel üniversite açıldı ve biz öğrenci kaybımız olacak diye tedirgin olduk ama tam tersi oldu. Geçen yıl Gaziantepli öğrenci sayısında büyük bir artış vardı” dedi.
Karşılıklı uçak seferlerinin de olması öğrencilerin Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni tercih etmelerinde büyük ölçüde etken olduğunu belirten Öztoprak, Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile gerçekleştirdiğimiz protokol üzerine Rehber Öğretmenlere Eğitim seminerleri vereceklerini ve Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak Gaziantep ‘in Eğitimine destek olacaklarını açıkladı.

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HEYETİ GAZİANTEP’TEÜNİVERSİTE EĞİTİMİ İNSANA KÜLTÜREL DEĞER KAZANDIRIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey; Üniversite eğitimi insana sadece bilimsel olarak bir şey vermiyor, insana şahsiyet, sosyal ve kültürel bir değer kazandırıyor. Bunu öğrenciler bizden daha iyi düşünüyor. Benim kızım liseyi bitirdiğinde iyi bir puanı vardı; “Kızım bak işte Antep Üniversitesi okursun dedim kabul etmedi ve Ankara’da okudu. Zor şartlarda ayakta durmayı başardı. Bir sorumluluk sahibi oldu. Burada kalsaydı beklide bu kadar özgüvene sahip olmazdı. Bu açıdan bakıldığında Kıbrıs’ta Gaziantepli öğrencilerimizin olması bizi sevindiriyor. Aynı şekilde Gaziantep’te ki üniversitelerimize de farklı şehirlerden öğrenciler gelerek bizim kültürümüze değer katıyor. Değişik ülkelerden öğrencilerin bir arada olması paylaşımları artıracaktır.

“HASTA HASTAYI GETİRİR DERLER”

Siz iyi bir eğitim verirseniz sizden mezun olan öğrenci yeni 2 tane öğrenci getirir, bu böyledir. Ben senelerce doktorluk yaptığım için bazı hatıralarım vardır. Bizde bir laf vardı, “Hasta hastayı getirir” derlerdi. Sen istediğin kadar iyi bir doktor ol çok önemli değil. Sen bir hastayı tedavi ettiğinde memnun bıraktıysan bir daha sırtın yere gelmez ama bir de yanlış yaparsanız 10 tane hasta götürür. Öğrenciler arasında yapılan anket sonucu ben ve Yılmaz hocamı Lefkoşe’de bulunan Amerikan Üniversite’sine konuşmacı olarak çağırdılar. Ben uyuşturucu madde bağımlılarının tedavisi konusunda yerel yönetimlere düşen görevler konulu bir konuşma yaptım. Yılmaz Büyükerşan Hocam ise engellilerin yaşantısın da yerel yönetimler konulu bir konuşma yaptı. Öğrenciler çok ilgiliydi ben şaşırdım. Salon doluydu ve öğrenciler inanılmaz sorular sordu. Ben çok memnun kaldım” dedi. Kıbrıs’ta birçok dostu olduğunu da ifade eden Güzelbey bu ziyaretten memnun kaldığını ve Kıbrıs Lefkoşe’nin de Gaziantep’in kardeş şehri olduğunu belirtti.

ÜNİVERSİTEMİN BU YIL TIP ÖĞRENCİLERİ ALMAYA BAŞLAYACAK

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yrd. Halil Nadiri ise üniversite bünyesinde bu yıl tıp öğrencileri almaya başlayacaklarını ve Gazi Üniversitesi ile birlikte çalışacaklarını söyledi. Nadiri; “Ben İşletme Uzmanıyım. Pazarlama benim işim ve Öğrencilerin memnuniyeti bizim için önemlidir. Ne kadar memnun ve kaliteli öğrenim görürlerse bizim tanıtımımızı da o kadar çok yaparlar. Gaziantepli birçok öğrencim oldu. Mesela onların tavsiyesi üzerine üniversitemizi birçok öğrenci geldi. Yıllar sonra bugün Gaziantepli bir öğrencimizle buluşacağız. Bu ilişkiler kalitemizi gösteriyor. Bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ederiz” dedi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Abdullah Öztoprak beraberinde getirdiği Kıbrıs işlemesi hediye ve plaketi Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e takdim etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HEYETİ GAZİANTEP’TE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin