Dolar ve Altın Artmaya Devam Edebilir

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar ve altın her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu artışın sebebi küresel ekonomideki değişikliklerdir diyen  Zirve Üniversitesi İktisadi ve  İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ekonomi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Güneş, “ Çin, Avrupa ve Amerika piyasalarındaki temel göstergelerin beklentinin altında çıkması, Çin piyasasında ki düşüşler ve dalgalanmalar insanları dolara ve altına yönlendirdi. Bu da doların ve altının artmasına neden olmaktadır.  Küresel ekonomideki dalgalanmalar Türkiye’yi de etkilemektedir.” dedi.

İnsanlar, kendi ülkelerinin hisse senetlerine ve şirketlerine güvenmiyorlar diyen Güneş, “ Çin’in kendi şirketlerine güvenmemesi, Çin ekonomisinin güven vermemesi bu riski arttırıyor ve insanları dolara ve altına yönlendiriyor. Dolardaki ve altındaki yükseliş küresel ekonomide düzelme olmazsa devam edecektir. Seçimle birlikte Türkiye siyasi anlamda büyük bir riski ortadan kaldırdı ama bu tek başına yeterli değil, küresel anlamda ekonomik göstergelere dikkat etmek gerekir. Yapısal değişikler, doları, altını ve bu tip spekülatif  hareketleri kısıtlamak için şarttır. İran’a yatırımların kaldırılmış olması petrolün fiyatını düşürecektir. İran daha fazla petrol ihraç etme durumuna gelecektir, bu da petrolün fiyatını düşürecektir.’’ dedi.

 

Güneş, “Dolardaki ve altında ki fiyatın yükselmesindeki bir diğer sebep ise petrolde düşüş yaşanmasıdır. İnsanlar petrole hisse senedi olarak yatırım yapıyordu ama petrolün düşüyor olması ve İran’a yaptırımların kaldırılması ile birlikte petrol fiyatlarının daha da düşecek beklentisi insanları alternatif yatırım araçlarına yönlendirdi. İran ile aramızdaki ilişkiler önemlidir. Dileriz ki yakıt ithalatını büyük bir ölçüde sağladığımız İran ile aramızdaki ticari ilişkilerde bu olaydan etkilenmesin. Umarız İran’la aramızda bir mezhep savaşı çıkmaz ve Orta-doğuda ki ticari ilişkiler aksatmadan devam eder.’’ diye belirtti.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dolar ve Altın Artmaya Devam Edebilir

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin