DORA-3 ÜRETİYOR, TÜRKİYE KAZANIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DORA-3 ÜRETİYOR, TÜRKİYE KAZANIYORMB Holding bünyesindeki Türkiye’nin ilk özel Jeotermal Enerji Santrali olma özelliğini taşıyan DORA- 1 santralinin 2006 yılında, DORA-2 santralini ise 2010 yılında işletmeye almış olan Menderes Geothermal Elektrik üretim A.Ş (MEGE) Aydın Bölgesinde ki 3. yatırımı olan DORA-3 santralinin ilk etabını deneme üretimi çalışmalarını başarıyla gerçekleştirdi.

2010 Yılında Dora-2 jeotermal enerji santralinin devreye girmesi ile yılda 132 Milyon kW saat elektrik enerjisi üretimi gerçekleştiren MB Holding, Türkiye’nin en yüksek kurulu güçte Binary santralı olan Dora-3 tesisinin ilk etabının deneme üretimini başarıyla gerçekleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı Dora-3 santrali ile toplam kurulu güç kapasitesini 50 MWe’ın üzerine çıkarmış olan Menderes Geothermal Elektrik Üretim A.Ş’nin hedefi Dora-4 ve Dora-5 projeleri ile jeotermal yatırımlarını büyüterek Türkiye’nin doğal enerji kaynaklarından maksimum faydayı sağlayabilmek.

DORA-3 ÜRETİYOR, TÜRKİYE KAZANIYORDora-3 tesisinin ilk etabında konuşan ve jeotermal enerjinin en büyük özelliklerinden birinin temiz enerji olduğunu dile getiren MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat; “Bilindiği üzere Jeotermal enerji yerli, temiz, yenilenebilir ve sürdürülebilir bir enerji kaynağıdır. Yerli kaynaklarımızı daha fazla değerlendirmemiz lazım. Bu manada her bir megavata yerli kaynak olarak değer veriyoruz. Kullanımı rahat, güvenilir ve çevre dostu olan bu kaynak sayesinde santrallerimiz, yılda doğalgaza harcanması gereken (32 Milyon USD) dövizi ülkemize kazandırmaktadır. Şu anda Türkiye’de toplam jeotermal santral kurulu gücü 241,7 MWe’a ulaşmıştır. Bu miktar 2015’te Türkiye toplamında 500 MWe, 2020’de ise 1000 MWe’a kadar çıkacaktır. Bu yatırımlar ülkemiz için çok önemli tesislerdir“ dedi.

Dora-3 santralinin 17 MW’lık ikinci etabını ise, Mart ayında devreye alacak olan ve jeotermal saha üzerinde yatırımlarına 4. ve 5. Santraller ile de devam edecek olan MB Holding, Termal turizm yatırımlarını ise 2014’te başlatacak. Konu ile ilgili konuşan Balat; “ Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olacak, termal projemiz. Hem dinlenme hem de tedavi amaçlı yürüteceğimiz bu projeyi, uzman bir kadro ile ilerletiyoruz. Jeotermal su bulunmaz bir nimet. Herkesin bu nimetten faydalanması için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” diye konuştu.

45 yıllık geçmişi ile aynı zamanda Türkiye ekonomisinin ve girişimcilerinin de kat ettiği yolun renkli ve canlı bir örneği olan MB Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, yurtiçinde ve özellikle yurtdışında yeni projelere imza atarak organik bir şekilde büyümeye devam etmeyi, Türk insanına ve Türkiye ekonomisine en iyi şekilde hizmet etmeyi, faydalı olmayı hedeflediklerini belirterek sözlerini noktaladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DORA-3 ÜRETİYOR, TÜRKİYE KAZANIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin