DR. ASLAN, HASTA YAKINI TARAFINDAN BIÇAKLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DR. ASLAN, HASTA YAKINI TARAFINDAN BIÇAKLANDIGaziantep Av. Cengiz Gökçek Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzm. Dr. Ersin Aslan hasta yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahi Uzm. Ersin Aslan bugün görev yaptığı hastanede ameliyat çıkışından sonra odasında dinlenirken 10 gün önce yaşamını yitiren bir hastanın 17 yaşındaki torunu tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Aslan ameliyata alındı.

Aslanın durumu ciddiyetini korurken sağlıkçı arkadaşları hastane önünde toplanarak olayı protesto yapmak için Gaziantep- Kilis Odası öncülüğünde Demokrasi Meydanına yürüyüş düzenledi.

Gaziantep- Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Bay yaptığı açıklamada son günlerde sağlık çalışanlarının can güvenliği olmadığını ve şiddetin her geçen gün arttığını belirterek “Şiddetin sıradanlaştığı ve kanıksandığı bir ortamda çalışmak zorunda kalan meslektaşlarımızın yaşadığı tramvanın anlaşılmasını istiyoruz. Hastanelerde kendimizi güvende hissedememek çok acı! Önlem alınması için daha nelerin olması bekleniyor. Vakit geçirilmeden kolay hedef durumundaki sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlayacak önlemler alınmalıdır. Kötü sözün ve hakaretin her gün yaşandığı hastanelerde fiil saldırılarda giderek artmaktadır.  Bu olayların çoğu ne yazık ki kamuoyuna yansımıyor. Basit bir tartışma diye geçiştirilmeye çalışılan bir olayın etkisinden kurtulmanın en az birkaç hafta süreceği açıktır.

DR. ASLAN, HASTA YAKINI TARAFINDAN BIÇAKLANDI

DR. ASLAN, HASTA YAKINI TARAFINDAN BIÇAKLANDIGeçtikten sonra güven duygusunun azalması, moralsizlik, fiziki yaralanma kadar işimizi etkileyecektir. Bugün meslektaşımız Dr. Ersin Aslan hayatını sonlandırabilecek çok ciddi bir saldırıya maruz kaldı ve hayatını kaybetti. Sağlık çalışanları ve hekimler son yıllarda çok yönlü olarak şiddetle karşı karşıya kalmalıdır. İktidarlar bugüne kadar şiddete uğrayan hekim ve sağlık çalışanlarının yanında yeterince yer almamıştır. Hekimler mesleklerinin gereğini yerine getirirken sözel, davranışsal, psikolojik, tehditkâr ve fiziksek çeşitli şiddet olaylarına maruz kalmaktadırlar. Meslek yaşantısında şiddetle karşılaşmayan sağlık çalışanı ne yazık ki yoktur. Şiddet olaylarına bağlı olarak hekimler hasta ya da hasta yakınları tarafından şiddet uğrayacağı algısını taşımakta ve mesleğini uygulamakta sıkıntılar çekmektedir. Hekimlik mesleği karşılıklı saygı ve güven üzerine kurulu olup bu ilişki yılların birikimi sonucu ortaya çıkmıştır. Hasta ve Hekim arasındaki güven ve saygı ilişkisi korunmalıdır. Sağlık sisteminde oluşan olumsuzlukları topluma anlatmaya, olumsuzluklara karşı mücadele etmeye çalıştık ve çalışacağız. Şiddetin toplumsal sorunlarda olduğu gibi sağlık sorunlarının çözümünde de yerinin olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Hayatını kaybeden meslektaşımız Dr. Ersin Aslan’a Allahtan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Demokrasi meydanında toplanan sağlık çalışanları çeşitli sloganlar atarak yarın saatlik oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından kalabalık ses ama hüzün içerisinde meydandan ayrıldı.

NARKOZ HABER GAZETESİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
DR. ASLAN, HASTA YAKINI TARAFINDAN BIÇAKLANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin