Dr. Sundu Kırmızı Göz Hastalığı’na dikkat çekti

featured
Dr. Sundu Kırmızı Göz Hastalığı'na dikkat çekti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr. Sundu Kırmızı Göz Hastalığı’na dikkat çekti

Defa Life Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Sundu Adenoviral Konjonktivit ( Kırmızı Göz) Hastalığı hakkında bilgilendirdi. Gaziantep Haber

Son günlerde adı sıkça gündeme gelen, ana haber bültenlerine bile konu olan adenoviral konjonktivit, yani bilinen adıyla kırmızı göz hastalığı, polikliniğimizde en çok gördüğümüz hastalıklardan biri haline geldi.

Dönem dönem salgın şeklinde kendini gösteren bu hastalığın, Covid – 19 önlemlerinin de gevşemesiyle yeniden ortaya çıktığına dikkat çeken Defa Life Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Sundu şunları söyledi:

“Adenovirusların sebep olduğu bu hastalığın en sık belirtileri gözlerde batma, yabancı cisim hissi, kızarıklık, her iki gözde akıntı ve çapaklanma şeklindedir. Göz kapaklarında şişlik kulak önündeki lenf bezlerinde şişlik de görülebilmektedir. Bazen hafif bir ateş ve soğuk algınlığı belirtileri de eşlik edebilmektedir. Bulaşma yolları temas ve solunum yolları ile olmaktadır. Özellikle okullar, kreşler, askeri kışlalar, hastanler ve yüzme havuzları gibi kapalı yerlerde bulaşıcılığı oldukça yüksektir. Göz kapaklarında aşırı şişliğe yol açan zarlar, kapakların iç taraflarında oluşabilmektedir. Nadiren gözün ön tarafındaki saydam tabakada (kornea) birikintilere, lekelere yol açar ve bu lekeler kalıcı olduğu takdirde görme kaybı oluşabilmektedir. Bu yüzden takibinin düzenli yapılması ve bu lekelenmeler görüldüğünde tedavi şekli değiştirilmelidir. Adenoviral konjonktivitin tedavisinde antiviral ve antibiyotikli damlalar ile suni göz yaşı damlalarından faydalanmaktayız. Hastalık genellikle kendini 14-20 günde kendini sınırlayarak iyileşme eğiliminde olmaktadır. İlk bir haftasında bulaşıcılığı oldukça yüksektir bu yüzden hastanın çalıştığı işyeri, bulunduğu yer veya okulu/kreşinden ayrı kalması gerekir. Bu hastalığa yakalanmamak için en önemli nokta korunma önlemleridir. Kapalı ortamlardan kaçınılmalı, eller sık sık yıkanmalı, gözler ovuşturulmamalıdır.” Gaziantep Sağlık    

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dr. Sundu Kırmızı Göz Hastalığı’na dikkat çekti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin