Dünya Sağlık Örgütü’den Türkiye’ye: “Tıbbi Ekipman desteğinin farkındayız”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemesine ilişkin video konferans yoluyla düzenlediği haftalık basın toplantısında, Türkiye’nin Avrupa’da ve dünyada pek çok ülkeye tıbbi ekipman yardımı göndermesine ilişkin soruyu cevapladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile 2 Nisan’da  (telekonferans yöntemiyle) yaklaşık 1 saat görüştüklerini anımsatan Kluge, “Özellikle Kovid-19 hakkında konuştuk. Ayrıca, iki yıllık yeni bir anlaşmaya imza attık.

DSÖ adına,Türk hükümetinin göstermiş olduğu dayanışma için kendilerine şükranlarımı ilettim.” dedi.
Kluge, Türkiye’nin başta İngiltere, İtalya, İspanya ve Balkan ülkelerine sağladığı tıbbi ekipman desteğine ilişkin “Hakikaten (Türkiye’nin) sağladığı desteğin tümüyle farkındayız. (Kovid-19) yeni bir virüs, her gün öğrenmeye devam ediyoruz. Bu yüzden dayanışma gösterilmesi çok önemli.” diye konuştu. Direktör Kluge, Türkiye’nin gösterdiği dayanışmayı DSÖ Avrupa bölgesinde daha fazla görmeye başladıklarını, bunun da umut verici olduğunu
kaydetti.

Corona Virüs COVİD-19 salgınıyla mücadelede Türkiye’den yardım isteyen 33 ülkeye askeri uçaklarla tıbbi yardım gönderildi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dünya Sağlık Örgütü’den Türkiye’ye: “Tıbbi Ekipman desteğinin farkındayız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin