Dünyaca ünlü hekimler sezaryene çözüm aramak için Türkiye’de buluşuyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan son araştırmalara göre, ülkemizde sezaryenle doğum oranının % 53’lere ulaştığı belirlendi. Uzmanlar, sezaryenin cerrahi bir müdahale olduğunu, bunun hem erken, hem de uzun dönemde kadının ve bebeğin sağlığı için riskler oluşturduğunu belirtiyorlar.

Anne açısından bakıldığında sezaryen doğumlarda enfeksiyon, kanama, iç organlar ve damarsal yaralanmalar, karın içi yapışıklar ve rahim içi hasarların oluşma riskinin arttığını ifade ediyorlar. Sezaryen doğum ile dünyaya gelen bebeklerin, yeni doğan döneminde daha çok sorun yaşadığını söyleyen uzmanlar, son yıllarda yapılan araştırmalara göre sezaryenin çocukluk ve erişkin sağlığını da etkilediğini belirtiyorlar. Ayrıca doğum yapan her iki kadından birinin sezaryeni tercih etmesinin, sadece bebek ile anne ve aileyi ilgilendiren bir durum olmaktan çıkıp, toplum sağlığı sorununa dönüştüğü belirtiliyor.

Doğum, Gebelik ve Lohusalık Kongresi düzenleniyor… 

Ülkemizde dünya ortalamalarının çok üstünde olan sezaryen tercihinin nedenlerini ortaya koymak ve sorunun çözümü için kısa ve uzun vadede alınacak tedbirlerin belirlenmesi için, Koru Hastaneleri ve Yüksek İhtisas Üniversitesi tarafından 2-4 Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara’da “Doğum, Gebelik ve Lohusalık Kongresi” düzenlendiği belirlendi. Kongre Başkanı Prof. Dr. Aydan Biri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Doğum şekli sadece anne sağlığı açısından değil, bebeklik, çocukluk ve erişkin sağlığı ile ilişkili olarak ele alındığında tüm toplumun sağlığını etkileyecek kadar önemli. Biz de düzenlediğimiz kongre ile ‘doğuma’ dikkat çekmeyi planladık dedi. 30 yıldır gebe takibi ve doğumla ilgilenen bir hekim olarak, ebelik sisteminin devre dışı bırakılmasının sezaryene eğilimi arttırdığını gözlemlediğini ifade eden Prof. Dr. Biri, ağırlıklı olarak doğum yönteminin konuşulacağı bu kongre ile hekimler, yeni doğancılar, ebeler ve hemşirelerin birlikte olacağı multidisipliner bir çalışma yapılacağını ve bunun Türkiye’de bir ilk olacağını da belirtti. 

Dünyaca ünlü hekimler sezaryene çözüm aramak için Türkiye'de buluşuyor

Gebelik, Doğum ve Sezaryen medyanın da gündeminde …

Medya Takip Ajansı Interpress’in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, gebelik ve hamilelik ile ilgili yazılı basında yılbaşından bu yana 23 bin 896 haber çıkarken, sezaryen ile doğum hakkında da 2 bin 468 haber yayınlandığı belirlendi. Ayrıca doğum kontrol ile ilgili yıl başından bu yana yazılı basına 2 bin 803 haber yansırken, tüp bebek hakkında ise yazılı basında 5 bin 639 haber yer aldığı tespit edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dünyaca ünlü hekimler sezaryene çözüm aramak için Türkiye’de buluşuyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin