Bakan Uraloğlu, e-Devlet kullanıcı sayısının 63 milyonu aştığını duyurdu

featured
(Düzeltme) Bakan Uraloğlu, e-Devlet kullanıcı sayısının 63 milyonu aştığını duyurdu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Uraloğlu, e-Devlet kullanıcı sayısının 63 milyonu aştığını duyurdu

Vatandaşlar için e-Devlet uygulamasının her geçen gün daha önemli hale geldiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, e-Devlet kullanıcı sayısının 63 milyonu aştığını duyurdu.

Hızlı hizmet imkanı ile vatandaşlara 7/24 hizmet veren e-Devlet uygulamasının kullanıcı sayısı günden güne artıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada vatandaşların e-Devlet uygulamasına ilgisinin yoğun olduğunu ve kullanıcıların memnuniyetinin her geçen gün arttığını söyledi. Uygulama ile birçok işlemin hızlıca gerçekleştirildiğinin altını çizen Uraloğlu, “E-Devlet Kapısı ile kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan hızlı ve güvenli erişim sağlanıyor. Geliştirilen mobil uygulama ile hizmetlere erişim her yerden mümkün hale geldi. Vatandaşlarımıza e-Devlet ile hizmetlere erişimin kolaylaşması, bilgiye çabuk ulaşılması, kırtasiye masraflarının azalması, yönetimde şeffaflığın ve saydamlığın sağlanması, zaman ve maliyet tasarrufunu sağlıyor. Vatandaşlarımız kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştığının farkında, e-Devlet ’in önemi vatandaşlarımız için günden güne artıyor” ifadelerini kullandı.

Kullanıcı sayısı yüzde 6.3 artış gösterdi

2022 yılı içinde yapılan iyileştirmeler ve yeni hizmetlerin eklenmesiyle e-Devlet Kapısı ’nın kullanımında artış gözlendiğini belirten Uraloğlu, şunları kaydetti:

“2022 ilk 6 ’ıncı ayında 59 milyon 589 bin 845 kişi e-Devlet kullanırken, 2023 ’ün ilk 6 ayı sonunda 63 milyon 330 bin 190 kişi e-Devlet kullanıcı sayısına ulaştı. E-Devlet kullanan vatandaşlarımızın sayısı önceki yılın ilk 6 ayına göre yüzde 6.3 artış gösterdi.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 milyon kullanıcının katıldığı ankette ise e-Devlet Kapısı memnuniyet oranının yüzde 95,3 ’e ulaştığını açıkladı. Uraloğlu, “30 milyon 12 bin 473 kadın, 33 milyon 317 bin 717 erkek kullanıcı e-Devlet kullanıyor. E-Devlet Kapısı ’nda hizmet sayısı toplamda 7 bin 169 ’a ulaştı” dedi.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

 

(Düzeltme) Bakan Uraloğlu, e-Devlet kullanıcı sayısının 63 milyonu aştığını duyurdu

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bakan Uraloğlu, e-Devlet kullanıcı sayısının 63 milyonu aştığını duyurdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin