Efsane Oyuncu Bayram’da Sağlık Çalışanlarıyla bir araya geldi

featured
Efsane Oyuncu Bayram’da Sağlık Çalışanlarıyla bir araya geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Efsane Oyuncu Bayram’da Sağlık Çalışanlarıyla bir araya geldi

Sefa Zengin “Sağlıklı Sohbetler” Programında Sağlık Çalışanlarıyla Buluştu

Profesyonel olarak 31 yıldır sanat camiasının içerisinde yer alan, mütevazi kişiliği ve usta sanatçılığı ile ön plana çıkan Kurtlar Vadisi’nin sevilen karakterlerinden Sefa Zengin Narkoz Sağlık Dergisi’nin hazırladığı instagramdan canlı yayınlanan “Sağlıklı Sohbetler” programında Mezine Sırakaya’nın konuğu oldu.

Kurtlar Vadisi dizisinin efsane isimlerinden tiyatro sinema dizi oyuncusu Sefa Zengin, Narkoz Sağlık Dergisinin hazırlamış olduğu Sağlıklı Sohbetler Programında Mezine Sırakaya’nın konuğu oldu.
Ramazan Bayramı dolayısıyla Sağlık çalışanlarına moral vermek amacıyla Sağlıklı Sohbetler programının konuğu olan Sefa Zengin; Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte en ön saflarda çalışan, mücadelenin kahramanlarını alkışladığını söyledi.
Zengin, “Kendimi tarif etmek istediğim zaman tiyatro oyuncusu olarak tarif ederim. Mesleğimle Gurur duyarım. Mesleğe amatörce başlayalı 32 yıl oldu. Profesyonel hayata geçiş 1990 yılıdır. Küçük yaşalarımda babam beni bir tiyatroya götürmüştü. Canlı bir performans izlemiştim. Yanılmıyorsam 5 yaşındayken 1973 yılıydı. İlk izlediğim oyuncu Rüştü Asyalı’ydı. Devlet tiyatrosunun muhteşem aktörlerinden. Çok etkilendiğimi hatırlıyorum. O’nu seyrederken ki “Kel Oğlan” ile meşhur olmuştu. Küçükken çok taklitler yapardım, ele avuca sığmayan bir çocuktum. İlkokulda müsamerede oynamayı çok istemiştim. Fakat bunu gerçekleştiremedim. Oyuncu olmamın asıl nedeni ilkokulda müsamerede oynamayışımdı. İçimde bir ukte kaldı. O ukde beni yıllar sonra konservatuar yolculuğuna taşıdı. Konservatuar sınavına girdim. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünü kazandım. Yıldız Kenter’in, Haldun Dormen’in, Ahmet Leventoğlu’nun öğrencisi oldum. 1994 yılında konservatuarı bitirmeden Dormen Tiyatrosunun profesyonel oyuncusu oldum. Yıl 2021 rüzgâr gibi geçti adeta” diyerek meslek hayatına başladığı yılları anlattı.

Sağlık çalışanlarının çok yoğun bir mücadele verdiğini belirten Zengin; “Birebir hastalarla temas eden sağlık çalışanlarımıza çok şey borçluyuz. Bu borcu ödememiz mümkün değil. Bu olumsuz tablo içerisinde Türkiye 40 bin civarında insanını kaybetti. Evet bu çok büyük bir rakam gibi gelebilir ancak sağlık çalışanlarımız olmasaydı ben bu rakamların çok daha fazla yüksek seviyelerde olacağını düşünüyorum. Sağlık çalışanlarımızın üstün gayreti ve çalışması, sağlık alanında yapılmış yatırımlar, kayıplarımızın azalmasında önemli rol oynamıştır. Biz Türkler olarak duygusal insanlar olduğumuz için doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız hastayla bir bağ kurarlar. Hastalarımıza sevgiyle ve şefkatle yaklaşan sağlık çalışanlarımızın bu süreçte hem tedavi aşamasında hem de psikolojik anlamda vatandaşlarımıza ve ülkemize önemli katkıda bulunmuşlardır. Ben bir tiyatro oyuncusu olarak sahnede alkışlanmayı çok severim ancak alkış zamanı sağlık çalışanlarınındır. Tüm sağlık çalışanlarımıza tekrar tekrar şükranlarımı sunuyor ve onları canı gönülden alkışlıyorum” ifadelerini kullandı.

“Amatör ruhu korumaya ve o ruhla mesleğimi icra etmeye çalışıyorum”

Zengin amatör ruhu koruyarak mesleğine devam ettiğini belirterek, “Ben mesleğime amatör bir tiyatro topluluğu ile başladım. Tiyatro renk topluluğunun adını anmaktan her zaman büyük bir gurur duyarım. Bana tiyatroya dair, mesleğe dair bütün ilkeleri veren bu toplulukta yer alan insanlardır. Ben amatör bir ruhla başladım ve sonradan profesyonel oldum. Ancak hala amatör ruhu korumaya ve o ruhla mesleğimi icra etmeye çalışıyorum. Benim için en önemli insanlar tiyatro renk grubunda yer alan dostlarımdır. Pandemi nedeniyle tiyatro oyunumuz geçen yıl yarıda kaldı. Yeniden tiyatrolara, sahnelere, seyirciye kavuşmak dileğiyle büyük bir heyecanla bekliyoruz. Tekrar normale dönebilmek adına toplum olarak tüm kesimlerin birlikte çaba göstermesi gerekiyor. Sonrasında ise aşı tedarikine bağlı. Umuyorum ki en kısa zamanda aşı tedariki ve hatta yerli aşımızın uygulanmaya başlanarak bu kötü günler uzakta kalır ve yeniden hep birlikte eski güzel günlerimize döneriz” dedi.
Programda Mezine Sırakaya bir sürpriz yaparak sağlık Sefa Zengin ile Başhemşire Serap Aslan’ı bir araya getirdi. Sağlıklı Sohbetler Programında Başhemşire Serap Aslan sürpriz konuk olarak katılırken Sefa Zengin Başhemşire Serap Aslan ve tüm sağlık çalışanlarına kolaylıklar dileyerek teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Efsane Oyuncu Bayram’da Sağlık Çalışanlarıyla bir araya geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin