Ekici, “FETÖ’nün okul ve yurtlarına ENSAR mı kondu?”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Ekici Başbakan’a sordu

FETÖ’nün okul ve yurtlarına ENSAR mı kondu?

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, OHAL uygulamaları kapsamında FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle kapatılan okul ve yurtların başta ENSAR olmak üzere iktidara yakın dernek ve vakıflara devredildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Ekici Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle verdiği önergesinde, OHAL kapsamında çıkartılan ilk kararnameyle Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) ile bağlantılı bin 43 kurumun kapatıldığını, bu kurumların mülkleri üzerindeki tasarruf yetkisinin ise ilgili bakanlık ve bağlı oldukları kamu kurumlarına devredildiğini anımsattı.  Kapatılan bu kurumlar arasında 881 eğitim kurumu ve 108 öğrenci yurdunun bulunduğunu, el konulan bu okul ve yurtlardan bazılarının ENSAR isimli vakfa devredildiği yönünde iddialar ve bilgiler bulunduğunu kaydeden Ekici, Binali Yıldırım’dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

– 15 Temmuz sonrasında çıkartılan KHK’larla kapatılan eğitim kurumları ve öğrenci yurtlarının mülkleri üzerindeki tasarruf yetkisi hangi kamu otoritelerindedir?

– Kapatılan okullardan kaçı ve hangileri Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir?

– Kapatılan okullardan ENSAR isimli vakfa devredilerek eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edenleri var mıdır? Varsa hangileridir?

– Kapatılan kız ve erkek öğrenci yurtlardan ENSAR isimli vakfa devredilerek yurt hizmeti faaliyetlerine devam edenler var mıdır?Varsa hangileridir?

– KHK’larla kapatılan yurt ve okullardan diğer vakıflara devredilmiş olanlar var mıdır? Varsa hangi okul ve yurtlar hangi vakıflara verilmiştir?

– Kapatılan okul yada öğrenci yurtlarının vakıflara devrinde hangi kriterler göz önünde bulundurulmaktadır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ekici, “FETÖ’nün okul ve yurtlarına ENSAR mı kondu?”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin