EN BÜYÜK BÜTÇE, MİLLİ EĞİTİME AYRILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EN BÜYÜK BÜTÇE, MİLLİ EĞİTİME AYRILDIİl Özel İdaresi’nin 2014 yılında kapanacak olması ve yatırımların bir yıl içerisinde bitip bitmeyeceği konusuna da açıklık getiren Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, en büyük bütçenin Milli eğitime ayrıldığını belirtti.

Özcan, insan olan yerde yatırım bitmez diyerek “Bir yıl içerisinde mevcut yatırımları tamamlamaya çalışacaklarını ifade etti.

Özel İdare olmasa da mahalli idarelerin yatırımlara devam edeceğini belirten, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, “Biz kırsalın Belediyesiyiz” dedi. Bir yıl içerisinde birçok yatırıma imza atacaklarını ve bu yatırımları kısa sürede tamamlayacaklarını dile getiren Özcan, “Gönül isterdiki sanayi ve ticaretteki başarıya paralel olarak yerel yönetimlerde ayak uydursun. Gaziantep’in sanayisindeki ve ihracatındaki gelişmeye parelel olarak, gönül isterdiki kamu hizmetlerininde aynı paralelde gelişmesiydi. Kamu hizmetleri özel sektörün bu hızını, bu ivmesini yakalayamadı gibi gözüküyor. Tabi bunun başında Milli Eğitim var. Milli eğitim özellikle fiziki yapılar anlamında şehirleşmenin,  kentleşmenin hızına ayak uyduramamış. Çok basit şekilde derslik başına düşen öğrenci sayısından bunu hesaplayabiliriz. Şehir merkezindeki durumumuz ortada. Şimdi bu açığı çok hızlı bir şekilde kapatmamız lazım. İlimizdeki çok ciddi aktörler, bu konuda başta sayın bakanımız, sayın valimiz, belediyelerimiz olmak üzere bu taşın altına ellerini koydular. Taş şu anda çok rahatlıkla kaldırılıyor. Bunu da çok net bir şekilde görebiliyoruz. Şu anda bizim İl Özel İdare Bütçesinde 250 milyon TL’lik ödenek Milli Eğitim yatırımları için hazır beklemektedir. Biz bunu hızlı bir şekilde yatırımlara dönüştürmek, okullara dönüştürmek çabası içerisindeyiz. Deme kki ortada bir taş olduğu zaman, bakanıyla, valisiyle, yerel yönetimleriyle, özel sektörüyle herkes bu taşı kaldırmak için elinden geleni yapıyor. Benim şahsi gözlemim sadece Milli Eğitim değil, özellikle sağlık anlamında, emniyet teşkilatında, tarımsal sulama alanında da, köy altyapısı, yollarımızda çok ciddi eksiklikler söz konusu. Şehrin gelişme hızını ve ivmesini ne yazıkk i, kamu sektörleri olarak yakalayamamışız. Tabi bu alanlarda da taşın altına elimizi koyup, gerekeni yapmak zorundayız. Bu konularda götürdüğümüz tüm projeler sayın bakanımız ve belediyeler tarafından ciddi şekilde kabul görmekte, bu konuda gerekli destekler bize verilmekte” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
EN BÜYÜK BÜTÇE, MİLLİ EĞİTİME AYRILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin