“EN SIRA DIŞI PROJE” ÖDÜLÜ SANKO FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİNE VERİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"EN SIRA DIŞI PROJE" ÖDÜLÜ SANKO FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİNE VERİLDİ11. İstanbul Buluş Şenliği’nin Yıldız Projeleri Belirlendi

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 11. İstanbul Buluş Şenliği’nin en başarılı icatları, 6 Aralık Cumartesi günü santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen renkli yarışmayla belirlendi. Okullar kategorisinde yarışan Özel Sanko Fen Ve Teknoloji Lisesiile hobiciler kategorisinde yarışan İbrahim Halil Şerbetçi Gaziantep’e üç ödül götürdü

İstanbul Bilgi Üniversitesi,Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin ilginç icatlarına sahne olan 11. İstanbul Buluş Şenliği’ne ev sahipliği yaptı.

Buluş, yaratıcılık ve bilimin gençler ve öğrenciler arasındaki popülerliğini artırmak amacıyla düzenlenen yarışma;  toplam 37 lise, 219 lise öğrencisi, 21 öğretmen ve 14 hobiciyi bir araya getirdi. NASA Jet Propulsion Laboratory’nin Kaliforniya’da hayata geçirdiği “Invention Challenge” yarışmasının İstanbul ayağı olan ve ABD dışında sadece Türkiye’de düzenlenen etkinlikte katılımcılar tek tek projelerini sergiledi ve en hızlı olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Gaziantep’ten yarışmaya katılan Özel Sanko Fen Ve Teknoloji Lisesi“Mekatron” projesiyle “en sıradışı proje” ödülüne layık görüldü. “Konstantinopolis”projesiyle ikinci olan İbrahim Halil Şerbetçiise kupanın yanı sıra Jüri Özel Ödülü’nündesahibi oldu.

Bu yılın “Topu Yönet” başlığı çerçevesinde bir bilardo topunu, başlangıç noktasından 5 metre uzaklığa gönderip, yirminci saniyede duyulabilir bir ses çıkarmasını sağlayan en başarılı icadın sahibi “İttirgeç” projesi ile ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi oldu. Şenliğin, en başarılı ikinci projesi ise Gebze Anadolu Lisesi’nden “Çivili Voyvoda” oldu. Yarışmanın 3’üncülük ödülü “Uzun” projesiyle Özel Sezin Lisesi’ne gitti.

Okullar ve Hobiciler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmanın Hobiciler kategorisinde Elif-Burak Şahin “Rüzgar” projesiyle birinci, Halil İbrahim Şerbetçi “Konstantinopolis” projesiyle ikinci, Nevzat Bek ise “Manivela” projesiyle üçüncü oldu. İlk üç dereceyi kazanan katılımcılara kupa; hakem heyetinin vereceği puanlarla “en sıra dışı”, “en artistik” ve “en yaratıcı” tasarımlara birer plaket verildi. Tüm katılımcılara ve ekip üyelerine katılım sertifikası hediye edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“EN SIRA DIŞI PROJE” ÖDÜLÜ SANKO FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİNE VERİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin