ERDEMLİ GENÇLERİN KONUĞU “GÜZELBEY” OLDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ERDEMLİ GENÇLERİN KONUĞU "GÜZELBEY" OLDUGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Özel Erdem Okulları tarafından gelenekselleştirilen “Kariyer Günleri”nin konuğu oldu.

Başkan Güzelbey, Özel Erdem Koleji öğrencileri ile sohbet ederek onlara nasihatlerde bulundu. Programa Özel Erdem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Asım Özsöyler, Başkan Yardımcısı Fatih Büyükkonuklu, Kurucu Temsilcisi Osman Küçükdurmaz ve Genel Müdür M. Metin Zirek, yönetim kurulu üyeleri,  idareciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Hayatını anlatan slayt gösterisiyle başlayan programda Başkan Güzelbey, öğrencilik yıllarında ve iş hayatındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

GÜZELBEY; ÜLKENİN EN ÖNEMLİ PROBLEMİ EĞİTİM

Sizce insanı başarılı kılan etkenler nelerdir? Sorusu üzerine Başkan Güzelbey, “ Bu soruyu kime sorsanız, çok çalıştım aynı zamanda gezdim, oynadım der; fakat ben öyle yapmadım. Okul zamanı okuldaydım, okul bitiğindeyse babamın dükkânında çalıştım. Dükkân kapandı gidip evde çalıştım. Ben hep çalıştım. Doğru olacaksınız dürüst olacaksınız. Çok çalışacaksınız az harcayacaksınız. Bunu hiç unutmayın. Bugün ülkemizin en önemli problemi eğitim. Sadece sanayiyle bir yere varamazsınız. Çok fazla ucuz işçi çalıştırılan yerler var. Emeğin ucuz olduğu ülkeler var.” dedi.

TARİHİ ESERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Türkiye’nin, daha doğrusu Gaziantep’in sanayiyle tanıştığı yıllarda yoğun bir şekilde üretim, istihdam olduğunu belirten Güzelbey, “Sonra dünyada bir değişim oldu. Her ülkenin yaşadığı gibi bir süre sonra bu sanayi yoğunluğu bitecektir. İspanya’da bu olmuş mesela. İspanyada sanayinin bitmesi ile farklı ekonomik arayışlara girilmiş. Müze yapmaya başlamışlar. Bizler de kültüre önem vermeliyiz, mesela müzeciliğe önem vermeliyiz, tarihi eserlere sahip çıkmalıyız. Bilim merkezi, botanik parkı, modern yollar gibi yerler inşa ederek şehrimizi yaşanabilir bir kent haline getirmeliyiz. Ama bunları yaparken insanlar arasındaki ekonomik uçurumun da giderilmesi gerekiyor. Bir şehrin marka değeri olması için bazı unsurlara sahip olması gerekiyor.

Bunlar yalnızca sanayi ile olmaz, bununla birlikte kültür, turizm, eğitim gibi faktörler de lazım. Örneğin bazı şehirler eğitim ile kalkınmıştır. Gaziantep’te maalesef eğitim kalkınması olmamış. Eskişehir’ e bakın. Şehri kalkındıran üniversite öğrencileri olmuş. Bizi ise lahmacun şehri olarak biliyorlardı. Çalışmalarımızla artık bu ön yargıyı kaldırdık.  Yeni üniversitelerin açılmasıyla da şehrimize yeni gençler ve aileler geldi. Şu bir gerçek ki ülkemizde petrol yok, doğal kaynaklar az, o yüzden de bizlere ve özellikle siz gençlere çok görevler düşüyor. Çok çalışmalıyız ve eğitime önem vermeliyiz. Bizim için en önemlisi insana olan yatırımdır” dedi.

BAŞKAN GÜZELBEY, “HAYATINIZI HEP PLANLAYIN”

Kendi hayatında her şeyi planlı bir şekilde yürüttüğünü söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “ Benim siz öğrencilere tavsiyem hayatınızı hep planlayın. Hekimlik mesleğine başlarken 30 yıl yapacağım dedim ve öyle oldu. Başkanlığı en fazla 2 dönem yaparım dedim. O şekilde oldu. Ben hayatımı planlayarak yaşarım” diye konuştu.

Söyleşi sonrasında Özel Erdem Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Asım Özsöyler ve Başkan Yardımcısı Fatih Büyükkonuklu, Başkan Güzelbey’e teşekkür ederek plaket takdim ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ERDEMLİ GENÇLERİN KONUĞU “GÜZELBEY” OLDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin